Inici

La Fira del Joc i de Nadal de Berga torna el 6 de desembre apostant per la inclusió i reivindicant la baldufa

Presentació Fira del Joc i de Nadal 2019
Ampliar en una finestra emergent Roser Rifà i Òscar Garcia en la presentació de la VII Fira del Joc i de Nadal
Data de publicació: 20.11.19
El joc és una activitat que ens permet aprendre, divertir-nos, implicar-nos i compartir experiències amb persones de totes les edats. La Fira del Joc i de Nadal de Berga organitzada per l’Ajuntament de Berga i la Cia. de Jocs l’Anònima ha esdevingut un dels espais de joc intergeneracionals més destacats de la ciutat que ha anat creixent en nombre de propostes durant els darrers anys. Enguany, la mostra tornarà a instal·lar-se a la Plaça de Viladomat i el Passeig de la Indústria el 6 de desembre fent que petits i grans es diverteixen plegats gaudint del joc, el Nadal i el carrer. En aquesta edició, la fira comptarà amb diverses novetats entre les que destaquen espais dedicats a les baldufes, els jocs africans, els puzles, la robòtica i també hi haurà campionats de jocs de taula, entre d’altres.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Roser Rifà ha explicat que es tracta “d’una fira adreçada especialment al públic interessat en l’àmbit del joc“ i ha animat a tothom a participar-hi, tot i que “els infants són els grans jugadors i jugadores per excel·lència” .

Distribució del recinte firal

La Fira del Joc i de Nadal es dividirà en quatre espais de joc i una zona de parades de productes relacionats amb el Nadal. D’una banda, la mostra comptarà amb la presència d’establiments especialitzats en jocs i joguines per tal d’assessorar els visitants. També hi haurà un espai de jocs al carrer, una ludoteca, jocs gegants, tallers i jocs per a tots els públics. Tot això és combinarà amb una sèrie de parades regentades per entitats i artesans vinculats al sector de l’artesania i l’agroalimentació que oferiran diversos productes nadalencs.

L’impuls de la baldufa

La baldufa serà un dels elements destacats de la fira d’enguany, ja que l’organització ha apostat per triplicar l’espai dedicat a aquest element. Òscar Garcia de la Cia. de Jocs l’Anònima ha explicat que “la fira va néixer per reivindicar el joc tradicional i la baldufa és un d’aquests jocs que cal reconèixer i posar en valor”. Per fer-ho, hi haurà tres persones encarregades de difondre el seu coneixement sobre les baldufes.

Jocs tradicionals africans, robòtica i concursos

La fira inclourà un nou espai sobre el joc tradicional africà, un taller de creació de jocs de temàtica boletaire i també hi haurà espais dedicats a la robòtica i els trencaclosques. Enguany, hi haurà diversos campionats per a què els visitants puguin demostrar les seves habilitats jugant al Troia (GDM), el Funky Pollo (Mercurio) o el Sushi Go! (Devir). A més, els infants podran gaudir d’una sessió de contes amb les rondallaires Gemma i Antònia i un espectacle dedicat a les baldufes, a càrrec de la companyia Penèlope i Aquiles.

Fira inclusiva i solidària

La mostra també promourà la inclusió ja que incorporarà persones amb discapacitat a l’equip de voluntaris i voluntàries de la fira per dinamitzar algunes de les activitats. Actualment, la fira compta amb gairebé una trentena de monitors i monitores, als quals, s’hi sumaran vuit persones de dues entitats socials. Òscar Garcia ha explicat que “en altres fires del mateix àmbit s’han portat a terme experiències similars que han tingut una resposta molt positiva”.

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits també participarà a la fira promovent l’acapte de sang a través d’una nova jornada de donació, que es farà a la Plaça Cim d’Estela, de 10 del matí a 2 del migdia.

Pressupost de la fira

L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000€ a l’organització de La Fira del Joc i del Nadal. El certamen espera rebre entre 2.000 i 3.000 visitants que podran gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc des de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga