Inici

Una xerrada informativa sobre l’acollida de refugiats a Berga donarà dimarts dia 20 el tret de sortida a les jornades de cohesió social

Cartell xerrada informativa acollida de refugiats a Berga
Ampliar en una finestra emergent Cartell xerrada informativa acollida de refugiats a Berga
Data de publicació: 16.12.16
Tal i com es va anunciar aquest passat dilluns, Berga serà una de les ciutats on es desenvoluparà la primera fase del Programa estatal d’acollida i integració de població refugiada a Catalunya que Creu Roja està duent a terme i que permetrà a la ciutat rebre de manera imminent una cinquantena de persones. Per aquest motiu i amb la voluntat de poder explicar de primera mà tots els detalls sobre l’acollida a la ciutadania, l’Ajuntament de Berga i la Creu Roja faran el proper dimarts dia 20 a les 8 del vespre i a l’Hotel d’entitats una xerrada informativa oberta a tothom.

Amb aquest objectiu, la xerrada també pretén poder resoldre dubtes. Així ho explica la regidora d’Atenció a les Persones, Anna Alsina: ”Volem que aquest repte, més enllà del programa que va a càrrec de Creu Roja, sigui un projecte de ciutat, on les entitats i tothom qui hi vulgui col·laborar, pugui fer-se’l seu i establir la xarxa necessària per assolir una bona cohesió entre totes les persones que vivim a Berga. És una oportunitat d’enriquiment per a tothom, tan per les persones que acollirem com per les que ja vivim aquí. Es tracta de crear teixits i relacions socials que ens aportin una millor coneixença, cohesió i en conseqüència, una societat millor”, assegura.

A banda d’aquesta, des de l’Ajuntament de Berga i la Creu Roja Berguedà estan previstes altres jornades també obertes a la ciutadania i més específiques per àmbits, sobretot per als professionals de la salut i de l’educació, per tal que aquest treball cap a la cohesió sigui realment un treball en xarxa i aquest nou repte per Berga sigui tot un èxit.

Igualment, es recorda que a la web de l’Ajuntament de Berga hi ha disponible un formulari per aquelles persones que vulguin aportar algun recurs com pisos de lloguer, acompanyaments, serveis de traducció... Així mateix, també poden fer-ho dirigint-se al local de Creu Roja Berguedà.

Des de l’Ajuntament de Berga s’agraeix a la Creu Roja la confiança i l’aposta per la ciutat en aquest projecte i també a l’Alberg de Berga per posar a disposició part de les seves instal•lacions en l’assoliment d’aquest repte i es fa una crida a la implicació del teixit ciutadà en la contribució d’una bona acollida d’aquestes persones que de manera imminent arribaran a Berga.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga