Inici

Berga completa la distribució de cadires i material de difusió de la campanya ‘Espai Amic’ entre els establiments adherits

Campanya 'Espai Amic'
Ampliar en una finestra emergent Campanya 'Espai Amic'
Data de publicació: 01.03.19
L’Ajuntament de Berga ha finalitzat el repartiment del material de difusió de la campanya ‘Espai Amic’ entre els comerços i establiments adherits al projecte que té l’objectiu de convertir la ciutat en un espai amable i accessible a través d’accions que fomentin les relacions de suport i el bon veïnatge entre la ciutadania. La iniciativa impulsada per l’àrea de Drets Socials en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica, engloba diverses accions relacionades amb projectes per dinamitzar l’autonomia de les persones grans i de persones amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent.

Una vintena d’establiments participen a la campanya

Una trentena de comerços, establiments i equipaments municipals s’han adherit al projecte i han posat a disposició de la ciutadania que ho necessiti una sèrie de serveis com per exemple: un lloc per seure, la possibilitat de fer servir el telèfon per realitzar trucades d’urgència o poder fer ús del lavabo. En aquest sentit, el consistori ha distribuït una vintena de cadires identificatives de la campanya que han estat restaurades pel Grup Horitzó. Es tracta de cadires pintades de color blanc que inclouen el logotip del projecte i que es troben a l’interior o a l’exterior dels comerços que ofereixen la possibilitat de seure. Tanmateix, tots els establiments que formen part de la iniciativa disposen d’un adhesiu que indica els serveis que s’ofereixen en cada cas, tenint en compte les característiques dels locals.

Detecció de situacions de risc

D’altra banda, els establiments també funcionen com a agents de detecció de situacions de risc de persones vulnerables i compten amb la coordinació i el seguiment del departament de Serveis Socials. Des de l’Ajuntament de Berga s’han facilitat algunes indicacions i/o recomanacions que permetin facilitar la detecció d’aquest tipus de situacions, com per exemple, un deteriorament físic evident, un canvi notable en l’estat d’ànim, o un empitjorament en la higiene personal.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga