Inici

Berga proposa dues formacions gratuïtes per combatre les violències sexuals en espais d’oci nocturn

Formacions Vull La Nit - desembre 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.12.19
L’Ajuntament de Berga organitza dues formacions els dies 19 i 20 de desembre de 2019 en torn a la prevenció i detecció de situacions de violència sexual en espais d’oci nocturn. Els actes formatius, organitzats des de les àrees de Festes, Joventut i Feminisme i LGTBI, tenen l’objectiu de donar eines a la població perquè puguin formar part dels Punts Liles comptant amb un certificat que avali la seva competència en atenció i prevenció de violències sexuals. Per complir amb aquest propòsit, les formacions es duran a terme per professionals en la matèria gràcies a la col•laboració de la cooperativa Suder Gintza i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les dues formacions seran gratuïtes, tindran una durada de quatre hores i es faran a l’Espai Jove de Berga. La primera sessió serà el dijous 19 de desembre a les 5 de la tarda i tractarà la dispensació responsable i les violències sexuals en espais d’oci nocturn. Les primeres dues hores aniran a càrrec d’Anton Uró, de Mediare, i les dues últimes les impartirà Mireia Foradada, de Suder Gintza. La segona serà el divendres 20 de desembre a les 6 de la tarda i formaran als assistents en quant a l’atenció i intervenció per part dels agents de Punt Lila LGTBIQ+. La sessió anirà a càrrec de Zuriñe Rodríguez i Mireia Foradada, de Suder Gintza.

La participació és oberta a tothom

Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya “Vull La Nit”, així com dins del “Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius” que ha desenvolupat el consistori, i té l’objectiu de formar, en especial, a les entitats que participaran en la revetlla de cap d’any d’enguany. És per això que els clubs de futbol, bàsquet i handbol de Berga, que s’encarregaran dels serveis durant la nit de cap d’any organitzada per l’ajuntament, assistiran als dos actes formatius. Tot i així, és una formació oberta al conjunt de veïnes i veïns, independentment de la seva col•laboració en actes públics.

Es lliuraran certificats d’aprofitament a cadascun dels assistents i les places estaran limitades a un màxim de 50 persones. Així doncs, caldrà una inscripció prèvia que es podrà fer a través del correu joventut@ajberga.cat o el telèfon mòbil 600 464 148.

Més informació sobre els col•laboradors

La cooperativa Suder Gintza és un centre d’investigació feminista en pau i conflicte, que no només es dedica a la recerca sinó també a la intervenció i l’acció social per a la igualtat i la convivència des d’una perspectiva integral de gènere i feminista. Les dues formadores que provenen de la cooperativa, Mireia Foradada i Zuriñe Rodríguez, participen en programes de recerca a la Universitat de Barcelona i a la Universitat del País Basc, respectivament.

Antón Uró forma part del programa “Nit Segura” del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com a formador i consultor especialitzat en alcohol i oci nocturn. També realitza consultoria psicosocial a Spora Sinergies en el projecte de “Q de festa!”, un distintiu de qualitat per espais de música i ball que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Pressupost de les formacions

Les àrees de Festes, Joventut i Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Berga destinaran un total de 1.350,00 € a la realització de les dues formacions.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga