Inici

Segueix fins a nou avís activat el Pla d’Actuació Municipal per nevades en fase d’emergència i es demana precaució

Paisatge Berga nevat
Ampliar en una finestra emergent Paisatge Berga nevat. Imatge cedida per Eva Corominas
Data de publicació: 26.01.17
Davant la nevada que s’ha mantingut al llarg de la nit i durant aquest matí, ara per ara des de l’Ajuntament de Berga es manté activat el Pla d’Actuació Municipal per nevades en fase d’emergència a l’espera de com evolucioni el dia i ara mateix hi ha desplegats a la ciutat 6 equips de neteja viària, 2 equips d’estesa de fundent, personal de la brigada, personal de neteja viària, i es mantenen vigents els punts de potassa per qui ho pugui necessitar.

Al llarg de la nit, els equips han treballat activament a les principals vies de la ciutat per tal de garantir-ne la circulació. Aquesta neteja s’ha reforçat a primera hora del matí amb un camió pala i una netejadora. No obstant això, es recomana no utilitzar els vehicles si no és imprescindible i es demana a la ciutadania conduir amb molta prudència. De fet, el servei de bus urbà ha estat anul•lat temporalment per precaució. També s’ha estat treballant als accessos a les escoles, que han obert les seves portes a l’alumnat amb diferent grau d’assistència.

A les escoles de Sant Joan i Santa Eulàlia i a l’Escola Bressol hi ha tot el professorat i només han faltat alguns nens i nenes. A l’escola de La Valldan també hi ha arribat tot el professorat si bé ha faltat un 35% de l’alumnat. A l’escola Vedruna hi ha força normalitat tret de l’absència d’algun professor i algun alumne. Els centres amb menys assistència són els centres de secundària, afectats pel no funcionament del transport a diferents poblacions de la comarca. Tot i així, a l’Institut Guillem de Berguedà es compta amb tot el professorat, mentre que al SES Serra de Noet no hi ha pogut arribar la totalitat del professorat. A l’Escola Xarxa informen que només hi han assistit un 10% dels nens i nenes.

Tal i com apunta el meteoròleg berguedà, Aleix Serra, aquesta nevada ha arribat als 14 cm al centre de la ciutat i fins a 17 cm a les parts més altes, la qual cosa fa que ens haguem de remuntar fins l’històric 8 de març de 2010, amb 40cm, per trobar-ne una de més important. Serra també apunta que a Berga es viuen nevades importants cada quatre anys, aproximadament.

Es recorda que hi ha més d’una desena de punts amb potassa arreu de la ciutat per a ser utilitzada en cas de necessitat, així com també es recorda que és important usar-la amb seny ja que l’abús pot malmetre el paviment asfàltic.

L’Ajuntament de Berga seguirà informant de totes les actualitzacions i novetats a través de les seves xarxes socials amb l’etiqueta #nevadaBerga.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga