Inici

L’Ajuntament de Berga aprova la celebració de La Patum que es farà del 30 de maig al 3 de juny de 2018

Cartells anunciadors Patum 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartells anunciadors de La Patum de 2018
Data de publicació: 12.05.18
El Ple de l’Ajuntament de Berga ha acordat que aquest any també hi haurà Patum. L’acord s’ha produït pocs minuts després de les 11 del matí sota l’atenta mirada dels veïns i veïnes que ocupaven la sala consistorial per conèixer la decisió dels representants municipals reunits en sessió extraordinària el diumenge de l’Ascensió. Enguany, La Patum de Berga se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny de 2018.

Nomenament de les parelles d’administradors

La sessió plenària ha continuat amb el nomenament de les parelles d’administradores i administradors que s’encarregaran de representar els antics quatre barris de la ciutat durant els actes principals de la festa berguedana.

Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls):
Maria Camps Puga i Jacint Bernaus Campabadal

Sant Pere (Esclafidors rebentats):
Meritxell Sala Trullàs i Miquel Muñoz Blanch

Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits):
Montse Vegas Bautista i Marc Soler Escobar

Raval (Ravenisses):
Raquel Torreblanca Bedmar i Iñaki Sanchez Gomez


Reconeixement patumaire

Posteriorment, els membres de les corporació han anunciat les persones que rebran els títols de Patumaire i Patumaire d’Honor en reconeixement de la seva implicació en les tasques d’organització i desenvolupament de la festa durant més de deu i vint-i-cinc anys, respectivament. En aquesta ocasió, s’atorgaran una vintena de títols de Patumaire i 18 títols de Patumaire d’Honor.

Títols de Patumaire

Pere Claret Boixader
Rut Conesa Antiñolo
Guillem Vargas Nadal
Xavier Picas Pagerols
Xavier Pascual Vivó
Juan Carlos Cortés Díaz
Ivan Cortizo Pagerols
Joan Subirana Rial
Juan Maria Garcia Barragán
Juan Enrique Esteban Benito
Marta Postils Xandri
Esteve Orriols Bascompte
M. Carmen Cuartielles Arévalo
Rosa Massaguer Robert
Domingo Martínez Bayona
Laura Picas Boixader
Jordi Valencia Garcia
Gerard Garcia Anglerill
Eloi Cortés Escobet
Jordi Serra Alonso

Títols de Patumaire d’Honor

Anna Vanessa Villalba Martínez
Margarida Baraldés Casadevall
Judit Lucas Clotet
Amador Almansa García
Ricard Balaguer Marceló
Joan Lluís Brau Santandreu
Maria Farràs Lizán
Eva Garcia de la Fuente
Emma Isach Montero
Pere Muxí i Camprubí
Xavier Pons Teulats
Josep Pujol Gendrau
Josep Tor Fígols
Antoni Vila Ruiz
Xavier Bergua Vilella
Marc Vilalta Vilagrassa
Gerard Alsina Roca
Jordi Llimós i Vilardell

Homenatges especials

A banda dels títols esmentats anteriorment, també es reconeixerà als germans Pons per la seva dedicació i col•laboració amb la festa. Tanmateix, es posarà en valor la feina feta en favor de La Patum per part de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Grup Horitzó del Berguedà.

Els membres de la corporació també han acordat homenatjar a les persones empresonades i exiliades a causa del procés sobiranista de Catalunya. En aquest sentit, el consistori aprofitarà l’acte d’entrega dels títols de Patumaire i Patumaire d’Honor que es farà el dissabte, 2 de juny, per fer una menció especial a Dolors Bassa Coll, Antoni Comín Oliveres, Jordi Cuixart Navarro, Carme Forcadell Lluís, Joaquim Forn Chiariello, Anna Gabriel Sabaté, Oriol Junqueras Vies, Clara Ponsatí Obiols, Lluís Puig Gordi, Carles Puigdemont Casamajó, Raül Romeva Rueda, Marta Rovira Vergés, Josep Rull Andreu, Jordi Sànchez Picanyol, Meritxell Serret Aleu i Jordi Turull Negre.

A continuació, s’ha nomenat als representants de les comparses per a la signatura del llibre de registre d’administradors i caps de colla de La Patum.

Cartells anunciadors de La Patum

Seguidament s’ha donat a conèixer el resultat de la votació popular del 44è Concurs de cartells anunciadors de La Patum que es va portar a terme a l’Oficina de Turisme de Berga del 25 de març al 8 d’abril i que va comptar amb la participació de 1.334 persones. El cartell amb el lema ‘Una banya de bou i encara més coses’ de Mar Guixé Anglès ha estat l’obra guanyadora del certamen amb 494 vots, és a dir, un 37% del total de vots emesos. El cartell titulat ‘Emocions’ de Daniel Albert Ortega Caro ha estat la segona opció amb 439 vots (32,9%), fet que el converteix en l’accèssit del concurs. La tercera obra en nombre de vots ha estat ‘Des de dins’ d’Eric Calderer Trujillo (208), seguida de ‘Patública’ de Jordi Plana Pey (106) i ‘Llibertat’ de Lluís Canals Lladó (87).

Pel que fa a la categoria infantil, Anna Huesca Fernández de l’Escola Santa Eulàlia de Berga ha estat la guanyadora de la 29a edició del Concurs de Dibuix Infantil de La Patum amb l’obra titulada ‘La Guita encesa’. Aquest cartell va sumar 449 vots durant el període de votació en què hi van prendre part 1.309 persones.

Sortida del Tabal

Un cop ha finalitzat el Ple de l’Ascensió, els assistents s’han traslladat a la plaça de Sant Pere on un grup de músics vinculats a la festa han interpretat el ball de l’Àliga de La Patum. A les 12 del migdia, amb el so de les campanes, els berguedans i berguedanes han sentit els primers repics del Tabal, que ha recorregut els carrers i places de la ciutat per anunciar la celebració de La Patum.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga