Inici

Del 25 al 27 de juliol, torna a Berga la festa dels Elois

Cartell Elois 2014
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 14.07.14
Com cada any per aquestes dates, arriba a Berga la festa dels Elois, en la que l’aigua i els rucs esdevenen els protagonistes.

Les activitats d’enguany començaran el divendres 25 a les 9 de la nit amb la sortida del Rucfest, una combinació de cerca tasques i corre aigua que anirà de la plaça Viladomat fins al carrer Sardana, passant per diferents carrers (consultar recorregut al programa d’actes) i fent parada a bars com la Ginesta, el Celler, el Bar la Plaça, Cal Negre, La Guita, La Duana o la Granja Míriam. El preu del tiquet per participar en aquesta activitat és de 10€, i inclou una consumició a cada bar i el regal d’una pistola d’aigua. La compra del tiquet es pot fer de manera anticipada als bars per on passarà el Rucfest o el mateix dia a la Plaça Viladomat.
A les 12 de la nit, seguirà l’ambient amb la festa de l’escuma davant la Granja Míriam, una activitat gratuïta i oberta a totes les edats, amenitzada per PD’s. Durant la festa es farà l’elecció del miss i mister rucs molls.

Dissabte, a partir de les 12 del migdia el tabaler, acompanyat per la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga farà la passada anunciant la Festa dels Elois. I a les 7 del vespre, el tabaler, el banderer i els administradors i administradores, acompanyats per la Cobla Ciutat de Berga, faran la passada sortint de l’Hostal del Bou fins a la Plaça de les Fonts, passant per diferents punts de la ciutat (veure recorregut a part, al programa d’actes).
A 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà audició de sardanes a la Plaça Viladomat, a càrrec de la Cobla Pririneu, organitzades per l’Agrupació Sardanista Cim d’Estela. I a les 10 de la nit, a la plaça Viladomat, ball popular a càrrec de Dolfí i Fermí, amb coca i barreja per a tothom.
La festa dels Elois finalitzarà diumenge amb activitats durant tot el dia. A les 9 del matí, hi haurà salves de trabuc al Castell de Sant Ferran de Berga anunciant la sortida dels cavalls que faran la tradicional passada sortint de la plaça de la Font del Ros, on començarà el recorregut pels carrers de Pío Baroja, del Comte Oliba i Carrer del Roser, fins a arribar a la Plaça de Santa Magdalena, davant de la capella de Sant Eloi. Allà, es farà repartiment de coca, xocolata i barreja.

A les 10 del matí, a la Plaça de Sant Pere es farà la benedicció dels animals, i a 3/4 d’11 del migdia hi haurà la boda típica de l’Alt Berguedà. El nuvi acudirà al temple des de l’antiga casa Bartrina. De ca l’Andreu Borràs (carrer Buxadé) en sortirà la núvia, que anirà cap a l’Església de Sant Francesc. Un cop a l’Església i a 2/4 de 12 del migdia, hi haurà missa cantada en honor a sant Eloi amb l’assistència de les autoritats locals, administradors i administradores, banderer i acompanyants de la boda. En acabat, a la plaça de Sant Joan, es dansarà el ballet de Déu (o de l’Adéu), amb la col•laboració de l’Agrupació Teatral La Farsa.

A la 1 del migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga es farà l’acte de lliurament de les ferradures atorgades als col•laboradors, i el lliurament del premi a Albert Ballesté i Martorell, guanyador del V Certamen Premi Elois per a joves dissenyadors/es.

Els actes finalitzaran a 2/4 de 5 de la tarda, amb inflables d’aigua per als més petits i festa de l’escuma a la plaça Viladomat, amb berenar per a tothom en finalitzar l’espectacle.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga