Inici

L’Ajuntament de Berga reivindica un consum responsable per unes festes més justes, sostenibles i igualitàries

Fulletó festes responsables i sostenibles
Ampliar en una finestra emergent Fulletó festes responsables i sostenibles
Data de publicació: 20.12.16
Els dies previs a les festes nadalenques acostumen a ser dates en que el consum augmenta de manera considerable. Per aquest motiu i conscients de la situació, des de l’Ajuntament de Berga es fa una crida a fer tot el que es pugui per tal que aquest consum sigui el més responsable possible.

Així ho reivindica la regidora de Consum de l’Ajuntament de Berga, Anna Alsina: “Aquests dies que vénen són dels dies que més es consumeix a l'any. Tot i que les compres són un hàbit de l'esfera privada de cadascú, des de l'Ajuntament de Berga creiem que també tenen un component de responsabilitat social i col•lectiva: regalar és un acte de responsabilitat que educa en valors, coeducar és cosa de tots i totes i és per això, que volem aportar uns consells per tal que s'intenti fer, durant aquests dies, un consum crític i responsable. Consells com comprar joguines no sexistes i evitar aquells jocs que afavoreixen l'aïllament de l'infant, comprar els regals en comerços locals, tenir en compte i reduir el màxim la generació d'embolcalls... són petites accions que tenen una gran incidència i un impacte més que positiu cap a la nostra societat”, assegura.

Així, en aquesta línia, s’han elaborat uns fulletons en format digital amb un seguit de recomanacions que es poden consultar a la web i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Berga i en que s’aconsella planificar els àpats d’aquestes festes i comprar productes de proximitat i temporada en les quantitats adequades; decidir les compres tenint en compte qui ho fabrica, en quines condicions, on es fabrica i de quins materials està fet (el comerç just afavoreix les economies locals, genera ocupació i garanteix els drets laborals de tota la cadena de producció, distribució i comercialització); escollir allò que sigui necessari i s’ajusti a les possibilitats de qui ho compra i que els productes siguin ecològics, amb els embolcalls necessaris o amb material fàcilment reciclable. També es recorda que cal ser conscients que a través del joc i les joguines s’aprenen rols, costums i es reprodueixen models de la societat, per la qual cosa es recomana evitar la distinció sexista i la incitació a la violència a través d’aquests: “Jugar és compartir i és important evitar joguines que aïllin els infants. El joc en comú permet socialitzar emocions”, detalla la regidora.

En definitiva, des de l’Ajuntament de Berga es demana que es regali amb consciència, fent un consum responsable, confiant en la proximitat i contribuint entre tots i totes a fer unes festes més justes, sostenibles i igualitàries.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga