Inici

Berga reparteix 152 salts de Plens entre els 317 sol·licitants del sorteig públic celebrat aquest vespre al consistori

Foto Sorteig Plens Patum 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.06.17
L’Ajuntament de Berga ja ha adjudicat els 152 salts de Plens disponibles per a la Patum de 2017. Després que el consistori assumís la gestió de la colla durant el Ple de l’Ascensió del passat mes de maig, l’equip de govern va decidir repartir els 400 salts de Plens entre els membres de la comparsa (220 salts) i un sorteig públic (152) que s’ha celebrat aquest vespre a la sala de sessions de l’Ajuntament. La resta de salts (28) van quedar exclosos, ja que corresponien als regidors a l’oposició (8) de CiU; PSC i ICV, al personal del consistori (16) i a les parelles d’administradors i administradores d’aquest any (4).

Durant el període d’inscripció (del 9 al 13 de juny) per a l’obtenció d’un salt de Plens, es van presentar un total de 317 instàncies genèriques. D’aquestes, 134 han estat tramitades presencialment a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, mentre que 177 han estat realitzades a través del web www.ajberga.cat. Cal destacar, però, que de les 317 sol·licituds registrades, 16 han estat excloses ja que es van tramitar fora de termini o incomplien algun dels requisits preestablerts. Per tant, el nombre total de sol·licituds vàlides que han participat en el sorteig ha estat de 301.

Pel que fa a la procedència dels sol·licitants, s’han rebut peticions de 70 poblacions diferents, 15 de les quals, pertanyen a municipis de la comarca del Berguedà. Concretament, Berga ha estat la ciutat amb el major nombre de sol·licituds (142), seguida de Gironella (18), Manresa (12), Terrassa (8), Avià (8), Barcelona (8) i Navàs (7).

El sorteig ha començat a 2/4 de 9 del vespre i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la regidora de Patum, Mònica Garcia, les representants del grups municipals del PDeCat i ERC, M. Antònia Ortega i Ermínia Altarriba i la representant del Patronat de la Patum, Queralt Cortina.

L’atribució dels salts s’ha fet mitjançant l’extracció d’un número de quatre xifres comprès entre el primer i l’últim nombre de registre de les instàncies presentades per a sol·licitar un salt de Plens, les quals, no són correlatives ja que durant el termini d’inscripció també s’han presentat sol·licituds amb altres motivacions. En total, s’han fet dues extraccions, una per atorgar els 76 salts del dijous, 15 de juny, i una altra per a distribuir els 76 salts restants del diumenge, 18 de juny.

El primer número extret ha estat el 4.573. En aquest cas, les instàncies compreses entre els números 4.573 i 4.615, ambdós inclosos, saltaran el primer salt de Plens de dijous, mentre que a les instàncies entre els números 4.616 i 4.661 els correspondrà el segon salt de la nit.

El següent número obtingut durant el sorteig ha estat el 4.467. En aquest sentit, les sol·licituds incloses entre els números 4.467 i 4.533, obtindran una plaça pel primer salt de diumenge, mentre que les instàncies entre els números 4.534 al 4.572 i entre el 4.662 i 4.668 faran el segon salt de diumenge. En aquest darrer cas, atès que els números correlatius a partir del 4.572 ja formen part dels salts de Plens de dijous, s’ha completat el llistat amb els números a partir del 4.662.

D’altra banda, les sol·licituds a partir del número 4.669 i fins al 4.883 restaran a la llista d’espera i supliran les places disponibles, en cas que es produeixi alguna renuncia. Durant el dimecres, al matí, s’informarà a les persones que hagin estat agraciades amb un salt de Plens per aquest any. Les persones que hagin obtingut un salt, però que no puguin fer-lo, podran renunciar-hi el mateix dimecres, 14 de juny, fins a les 3 de la tarda. Per a fer-ho, només caldrà que enviïn un correu electrònic a l’adreça alcaldia@ajberga.cat, comunicant explícitament la seva renuncia respecte el salt atorgat mitjançant el sorteig.

Per últim, els saltadors hauran de personar-se a la zona de vestidors de Plens de 7 a 9 del vespre del dijous o el diumenge per a recollir el tiquet que serà nominal i intransferible. Allà, serà imprescindible presentar el DNI per efectuar el salt i també caldrà portar obligatòriament a l’acompanyant del salt, el qual, haurà de ser major d'edat. A més, els menors a partir de 16 anys, hauran d’estar acompanyats del tutor/a legal per a obtenir el tiquet d’accés al salt.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga