Inici

Berga impulsarà la creació de la primera escola de patinatge alpí en línia de Catalunya a partir del mes de setembre

Foto RdP Alpí 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.07.17
Berga posarà en marxa la primera escola de patinatge alpí en línia de tot Catalunya a partir del proper mes de setembre. Es tracta d’un projecte que pretén impulsar la pràctica d’aquesta modalitat de patinatge i que ha comptat amb la iniciativa del May Luengo Esquí Club i la Federació Catalana de Patinatge en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga. L’objectiu de l’Escola d’Alpí en Línia de Berga és promoure els hàbits saludables i ampliar l’oferta d’activitats extraescolars esportives adreçades a infants i joves de la comarca. En aquest sentit, Eduard Coronado ha destacat el creixent interès dels berguedans en aquest esport arran de la celebració de les proves de patinatge alpí de l’any passat. Segons ha explicat, “aquest acte va despertar la curiositat de pares, mares i infants per un esport a l’abast de tothom”.

La previsió dels impulsors de l’escola és situar la zona d’entrenament a la urbanització dels Quaranta Pilans (avinguda de Catalunya, carrer Vallcebre i carrer Montmajor) i disposar de forma puntual del Parc del Lledó. Segons ha explicat Coronado, un dels avantatges principals d’aquest esport és que “no cal disposar d’unes instal·lacions fixes, sinó que el material utilitzat durant els entrenaments es pot desmuntar fàcilment un cop acabada l’activitat”. Coronado ha afegit que el patinatge alpí és una esport que promou la igualtat d’oportunitats, ja que els infants i els joves el practiquen de forma conjunta i les competicions no distingeixen els participants en funció del gènere.

D’altra banda, el tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Josep Alberich, ha comentat que el consistori s’encarregarà de preparar el conveni que permetrà la posada en marxa de l’escola. A més, l’ens municipal també iniciarà una campanya informativa per a donar a conèixer el projecte entre les escoles de la ciutat. Tanmateix, Alberich ha comentat que es tracta d’una iniciativa “engrescadora que possibilitarà la recuperació del patinatge tot i que ho farà amb un altre format més actualitzat”.

Finalment, Eduard Coronado s’ha mostrat ambiciós i ha apuntat la idea d’acollir esdeveniments internacionals en el futur, com per exemple, alguna competició d’abast mundial. “Això suposaria la presència de centenars de corredors i comportaria un impacte econòmic important per a la comarca”. De fet, Coronado ha manifestat la predisposició de diversos establiments berguedans a l’hora de facilitar l’acollida dels esportistes que facin estada a la ciutat durant la celebració de les proves internacionals a les instal·lacions de patinatge alpí de Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga