Inici

La comunitat musulmana del Berguedā celebra la Festa del Xai aquest divendres, 1 de setembre

Foto Festa del Xai 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.08.17
Aquest divendres, 1 de setembre, la poblaciķ musulmana celebrarā la Festa del Xai coneguda també com la festa gran o del sacrifici. Aquesta festivitat és juntament amb la del final del Ramadā, la més important de la cultura islāmica.

Al Berguedā aquesta festa també és molt celebrada. Es comenįa a trenc d’alba amb una pregāria ritual a la mesquita dels diferents municipis, la qual acostuma a ser una de les més multitudināries de tot l’any. A continuaciķ, es porten a terme els sacrificis dels animals als escorxadors de la mā de personal qualificat i un cop s’han repartit els animals sacrificats -a Berga es preveu que el repartiment sigui al migdia a la zona dels 40 pilans- es porta a terme la celebraciķ familiar a les cases particulars. I és que la Festa del Xai és un dia de gran celebraciķ amb la família i els amics.

Com cada any, des de l’ārea de Polítiques Migratōries del Consell Comarcal juntament amb l’Ajuntament de Berga, s’ha treballat amb els responsables de salut pública, comunitats islāmiques de la comarca, cossos de seguretat i carnissers implicats per tal d’organitzar la logística de la festa.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga