Inici

Resum del Ple de la Corporació Extraordinari 2017/15

Foto Ple Moció 155
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 24.10.17
L’Ajuntament de Berga ha donat suport a la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya promoguda per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els membres del Ple de la Corporació s’han reunit aquest vespre en sessió extraordinària d’urgència per a rebutjar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per part del Govern de l’Estat. El consistori berguedà s’ha sumat a la petició de l’ACM i l’AMI d’aprovar l’esmentada moció abans que el Senat porti a terme l’aprovació de l’article 155 en una sessió prevista pel proper divendres, 27 d’octubre de 2017.

El text de la moció pretén visualitzar el suport dels ajuntaments al Govern de Catalunya i a les seves institucions, les quals, s’han vist amenaçades per l’acord adoptat entre el PP, PSOE i C’s per a fer efectiva la suspensió de l’autonomia de Catalunya. El text destaca la incapacitat de l’Estat per afrontar un problema polític a través del diàleg enlloc de respondre amb repressió i la vulneració de drets.

Per tot això, s’ha acordat manifestar el suport de l’Ajuntament de Berga al Govern de Catalunya i al Parlament per a fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. També es condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat contra la població i les institucions catalanes. L’acord també implica instar al Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya a través de l’article 155 de la Constitució. Per últim, es comunicarà l’acord adoptat al President de la Generalitat, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups municipals de la CUP-PA, CiU, ERC-AM i l’abstenció d’ICV-EA.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga