Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (25/10/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (25/10/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.10.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la situació hospitalària d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (25/10/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 4 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 10 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 49.08 punts (Baix), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.81 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé i no ha variat en els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents.

Pel que fa al cas positiu detectat entre el personal laboral fa tres setmanes, vinculat al brot d’una escola de la ciutat, la persona continua en situació de baixa mèdica per altres circumstàncies, malgrat haver superat el període de confinament establert en el protocol.

El centre residencial compta actualment amb 60 residents. El 2 de novembre es preveu tornar a assolir la plena ocupació de la residència amb l’ingrés d’una nova usuària en plaça pública.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 15 al 21 d’octubre s’han registrat 3 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 24 d’octubre de 2021, hi ha 1 persona del Berguedà que ha estat ingressada per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.107 persones vacunades amb primera dosi, 25.765 amb segona dosi, 654 amb tercera dosi i 28.663 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 18 al 24 d’octubre, la Policia Local ha efectuat 25 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat ha modificat les mesures per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, les quals s’apliquen des del 22 d’octubre. Les novetats principals fan referència a l’aforament de l’oci nocturn i els equipaments esportius. En concret, es permet l’obertura dels locals d’oci nocturn en l’horari habitual amb un 80 % de l’aforament, amb certificat Covid i fent ús de la mascareta quan no es consumeixi. En l`àmbit esportiu, s’ha restablert l’aforament del 100 % en equipaments esportius tancats. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga