Inici

Berga celebrarà dijous el ple municipal corresponent al mes de maig per videoconferència

Portada Ple Maig 2020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.05.20

L’Ajuntament de Berga celebrarà aquest dijous, 7 de maig, la sessió ordinària del ple municipal de forma telemàtica a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i en compliment de les mesures preventives per reduir el risc de propagació de la pandèmia durant la vigència de l’estat l’alarma. La sessió es realitzarà a través d’una plataforma digital facilitada per Localret i es retransmetrà en directe pel canal de YouTube del consistori berguedà. Localret és un Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

Una situació excepcional

La sessió ordinària del mes d’abril va ser suspesa a l’espera que el consistori pogués implementar els sistemes informàtics necessaris per poder celebrar les sessions amb tots els requisits tècnics i legals corresponents per garantir el caràcter públic de les sessions. El ple del dijous, 7 de maig, es farà a les 7 de la tarda i ha estat convocat en base a la disposició final segona del Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de març, que permet que se celebrin plens o sessions d’altres òrgans de govern a distància, sempre que es produeixin situacions excepcionals, com la que ha provocat la pandèmia del coronavirus.

Desenvolupament de la sessió ordinària

La sessió comptarà amb tots els apartats d’un ple ordinari habitual. Primerament, es farà l’aprovació de l’acta de la sessió plenària anterior celebrada el 5 de març. A continuació, es presentaran els dictàmens i les mocions, es donarà compte de les resolucions d’alcaldia adoptades en relació amb la crisi de la Covid-19 i es realitzarà el torn de precs i preguntes per part dels grups municipals a l’oposició.

Participació ciutadana al plenari de maig

L’Ajuntament de Berga garantirà la participació de la ciutadania en la sessió pública del ple municipal que es farà aquest dijous de forma telemàtica. Tal com recull el Reglament de Participació Ciutadana de Berga, l’alcaldessa pot establir un torn de precs i preguntes acabada la sessió ordinària, per tal que el públic assistent pugui formular preguntes a qualsevol dels regidors i regidores de la corporació. Aquestes intervencions no s’inclouen en l’emissió en directe del ple que realitza habitualment la televisió. En aquesta ocasió, de forma excepcional, s’inclouran les preguntes de la ciutadania en la retransmissió que es farà virtualment. Les persones interessades podran enviar un màxim de dos precs o preguntes a l’adreça de correu electrònic participaciopopular@ajberga.cat. El termini per efectuar l’enviament de preguntes finalitzarà el mateix dijous, 7 de maig, a les 12 del migdia.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga