Inici

Berga celebra amb èxit la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Data de publicació: 30.11.16
Aquest cap de setmana Berga s’ha sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus duent a terme activitats per conscienciar els veïns i veïnes de la ciutat sobre la necessitat de fer una vida més sostenible. Una d’aquestes activitats va ser l’Acció Comuna, dirigida per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga i amb la participació d’alumnat del SI Serra de Noet.

L’activitat es va fer al llarg del matí de dissabte durant el mercat setmanal i l’alumnat va transmetre als vianants bons hàbits des del punt de vista ambiental a l’hora d’anar a comprar i engrescar-los a prevenir la generació de residus innecessaris en forma d’envasos. Per això van lliurar uns imants amb uns consells bàsics:

- Abans d’anar a comprar, fes una llista de les coses que necessites
- Porta una bossa reutilitzable
- Compra productes a granel, sempre que et sigui possible
- Evita els productes sobreenvasats
- Compra productes concentrats
- Prioritza els envasos reutilitzables

Una de les altres activitats en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus va ser ‘Detectiu de Residus’, desenvolupat per l’alumnat de sisè de l’escola de Sant Joan i que va consistir en recollir les papereres de cicle mitjà i superior per observar si es feia una tria adequada de residus. A la vegada, es van analitzar amb profunditat els residus de plàstic com bosses de patates i embolcalls de diferents aliments que habitualment porta l’alumnat a l’escola així com d’altres residus.

Els i les estudiants van observar que la majoria de deixalles trobades corresponien a productes industrials prefabricats i es van sorprendre davant el consum poc saludable dels aliments, per la qual cosa es va decidir que els delegats informarien als seus companys sobre la troballa i promourien fer una tria més saludable del menjar, així com també promoure l’ús del tupperware per reduir la quantitat de residus generats a l’escola.

La darrera activitat programada per aquestes jornades va ser un taller de reparació de petits electrodomèstics que malauradament, per causes alienes al consistori, va ser anul•lat. No obstant això, l’Ajuntament té la voluntat d’oferir aquesta activitat en un futur.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga