Inici

Un nou estel de tres dimensions il•lumina l’arribada dels Reis d’Orient a Berga, on Ses Majestats ja tenen les claus de la ciutat

Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó de l'Ajuntament aquesta nit
Ampliar en una finestra emergent Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó de l'Ajuntament aquesta nit
Data de publicació: 05.01.17
Després d’un intens i llarg viatge des d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar ja han arribat a Berga per fer d’aquesta una nit especial on la innocència torna a tenyir-ho tot d’il•lusió i de somriures de complicitat.

Abans de començar la seva ruta pels carrers de Berga i dedicar-se als més menuts, els Reis d’Orient han visitat diversos centres de dia i residències de la ciutat per a compartir experiències i saviesa amb les persones grans. Concretament, a 2/4 de 4 de la tarda, els Reis i els seus patges s’han acostat fins el Centre de dia Cim d’Estela, seguidament, han visitat els usuaris i usuàries del Centre de dia l’Onada Berga i a continuació han passat per la residència Nostra Senyora de Queralt (les Germanetes).

Fetes aquestes visites, els tres Reis Mags han agafat les seves carrosses per a recórrer els principals carrers de la ciutat per saludar i repartir caramels als nens i nenes. En total, s’han repartit uns 800 quilos de caramels sense gluten i també una carrossa ha distribuït 87 quilos de carbó. La cavalcada compta amb la col•laboració de diverses entitats com la Bauma dels Encantats, la Penya Boletaire i el Grup Colònies a Borredà, que s’encarreguen de gestionar les carrosses del rei blanc, ros i negre respectivament amb el suport d’una quarantena de persones, en cada cas. Els membres de la Banda i la jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga han acompanyat la comitiva posant el toc musical a la rua.

Enguany, la cavalcada ha comptat amb diverses novetats, com per exemple l’estrella d’Orient, completament nova. Es tracta d’un estel de tres dimensions, elaborat amb ferro forjat i cobert amb llums de LED. Així mateix, a la cavalcada també s’hi han pogut veure tres malabaristes que han precedit cadascuna de les carrosses reials i que han amenitzat la rua amb espectacles de llum i foc. Amb tot, la cavalcada ha seguit el recorregut habitual dels darrers anys, sortint de l’institut Guillem de Berguedà, cap a la plaça de Gernika, a 2/4 de 6 de la tarda. La comitiva ha continuat pels carrers Pere II, mestre Pedret, Salvador Espriu i Pere III fins arribar a la carretera de Sant Fruitós i seguir pel camí del Roser fins a la plaça de la Creu. Allà, els reis d’Orient han deixat les carrosses per continuar a peu l’últim tram del recorregut des de la plaça de les Fonts, la plaça de Sant Joan, el carrer Major i el carrer dels Àngels fins a la plaça de Sant Pere.

Un cop a la plaça de Sant Pere, Melcior, Gaspar i Baltasar han anat a adorar al pessebre situat a la Berruga i posteriorment han pujat al balcó de l’Ajuntament de Berga, on l’alcaldessa, Montse Venturós, els ha fet entrega de les claus de la ciutat que els permetran accedir a les cases dels berguedans i berguedanes durant la nit. Abans però, els Reis també han dedicat unes paraules des del balcó de l’Ajuntament a totes les persones assistents i seguidament han ofert una recepció a la Sala de Plens on han entregat als nens i nenes unes bossetes amb caramels i una petita joguina.

Demà divendres 6 de gener, abans de reprendre el viatge de tornada cap a Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats dels patges reials visitaran la residència i l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga . Serà a les 11 del matí a i a les 12 del migdia, respectivament.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga