Inici

Berga es mobilitza aquest cap de setmana per la Gran Recollida de Signatures de Casa nostra, casa vostra

Cartell de l'acte de 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra'
Ampliar en una finestra emergent Cartell de l'acte de 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra'
Data de publicació: 03.02.17
Demā es presentarā al passeig de la Indústria de Berga la campanya de 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra' en una jornada que comptarā amb parlaments i música en directe i durant la qual es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa a la ciutat. L'acte s'engloba en La 'Gran Recollida de Signatures' que es farā simultāniament a un centenar de municipis de Catalunya.

Així, Berga es mobilitzarā demā 4 de febrer, a favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Durant tot el dia, es recolliran signatures d'adhesiķ al manifest de 'Casa nostra, casa vostra', es presentarā la campanya, s'explicaran experičncies de voluntariat en camps de refugiats i es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa la ciutat.

Tots els actes es faran al passeig de la Indústria i estan organitzats conjuntament per 'Casa nostra, casa vostra' i l'Ajuntament de Berga, que estā adherit a la campanya. La recollida de signatures es farā matí i tarda, i hi han programades dues activitats culturals i de divulgaciķ a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda.

A les 12 del migdia hi haurā els parlaments a cārrec de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturķs; Queralt Escobet, directora de Creu Roja Berguedā; Judit Corral, coordinadora de 'Casa nostra, casa vostra' al Berguedā, i Mohammad El Gazawi, siriā solˇlicitant d'asil i resident a Berga. L'acte acabarā amb una actuaciķ musical del grup bagančs 'De tu a tu'.

A les 7 del vespre, les intervencions seran de la regidora de l'Ārea de Serveis a les Persones, Anna Alsina; Marta Casadesús, que l'estiu passat va cončixer l'experičncia dels refugiats que viuen a Atenes; Xavi Rosiņol, coordinador de Comunicaciķ de 'Casa nostra, casa vostra', i de nou, Mohammad El Gazawi. Després, hi haurā un petit concert del músic berguedā Marcel Tuyet.

Jornada de mobilitzacions en un centenar de municipis

La jornada forma part de la 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra', que aquest cap de setmana mobilitzarā un centenar de municipis de tot Catalunya. L'activitat es planteja com una maratķ en quč, a través de les xarxes socials, s’anirā actualitzant el marcador de signatures recollides. L’objectiu és obtenir al carrer molts més suports al manifest de la campanya, que fins ara ja han signat unes 50.000 persones.

Per aixō, s’han plantejat arreu actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El programa s’ha elaborat grācies a una vintena de grups territorials de 'Casa nostra, casa vostra' que s’han anat constituint en les últimes setmanes, i que abasten tot el país. Voluntariat independent, entitats d’arreu del territori i diversos ajuntaments participen també en l’organitzaciķ de La Gran Recollida de Signatures.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga