Inici

Berga completa el primer dia de Patum

Data de publicació: 22.06.11
Berga completa el primer dia de Patum

La ciutat de Berga ha viscut aquest dimecres el primer dia de la Patum del 2011, en una jornada que ha estat marcada per les bones temperatures i per la gran afluència de berguedans i patumaires a les dues passades, la del matí i la del vespre.

Al primer passacarrers, iniciat puntualment a les dotze del migdia, el Tabal i els quatre Gegants han iniciat el recorregut des de la plaça de Sant Pere, endinsant-se pels carrers del casc antic de la ciutat, desplaçant-se fins la part més moderna i retornant a la plaça Cremada. Ho han fet acompanyats de la Cobla Pirineu, i de centenars de patumaires –molts d’ells joves escolars que pocs minuts abans havien acabat el curs escolar-.

Joves i més grans que han saltat i cantat al ritme dels tirabols, malgrat el sol brillant i xafogós que regnava a Berga al migdia.

L’activitat patumaire s’ha reprès a les vuit del vespre, novament a la plaça de Sant Pere. En aquest cas, Tabal, Maces, Guites i Gegants Vells iniciaven la passada que els porteria a fer els salts corresponents davant dels domicilis de les autoritats locals -21 en total-; també al so de la Cobla Pirineu. Un recorregut que s’ha acabat amb els tirabols a la plaça de Sant Pere, després que els patumaires enfilessin el Carrer Major ballant l’Ella s’ho pensa.

La passada del vespre ha estat marcada per la gran afluència de patumaires, si bé cal remarcar que no s’ha produït cap incident de consideració. L’anècdota de la vetllada han estat els llamps, que tot i amenaçar durant tot el recorregut, la pluja no ha arribat a fer acte de presència en una passada que s’ha completat pels volts de les tres de la matinada.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga