Inici

La música de La Patum promou la cohesió social entre els integrants dels Superfilharmòmics, el Taller Coloma i la Banda de l’EMMB

Cartell Fem sonar La Patum 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 31.05.17
Fer que la música de La Patum sigui inclusiva i accessible. Aquesta és la premissa de ‘Fem sonar La Patum’, un acte musical protagonitzat per les orquestres de Superfilharmònics, el Taller Coloma i la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. Es tracta d’una activitat que s’inclou dins de la 5a edició del cicle Música per a la ciutat i també forma part dels actes previs de La Patum. Segons ha explicat el director de l’EMMB, Xavier Llobet, l’activitat neix d’una experiència prèvia realitzada durant la Fira de la Mediterrània de Manresa i l’objectiu consisteix en “convertir la música en un element democratitzador per tal que l’ensenyament musical sigui obert i arribi al màxim nombre de gent possible”. En aquest sentit, la regidora de l’àrea de Cultura i de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha destacat la necessitat que aquesta democratització sigui “global per a compartir allò que forma part de la nostra identitat cultural com ho és la festa de La Patum”.

Així doncs, el proper dissabte 3 de juny, uns 250 músics de les diferents formacions es concentraran a la plaça de Sant Pere per a interpretar les melodies de la festa berguedana. El concert començarà a les 12 del migdia però prèviament hi haurà un assaig obert, ja que els grups han treballat les peces de forma individual i no han actuat mai conjuntament. Per tant, l’actuació serà especial i inèdita. De fet, Marta Pagerols del Taller Coloma i Edi González, de l’escola Sant Joan de Berga, han esmentat la il·lusió dels alumnes de tots dos centres a l’hora de preparar l’actuació, ja que suposa una bona oportunitat per a compartir amb el públic l’aprenentatge adquirit durant les darreres setmanes. Tal com ha explicat el cap d’estudis de l’EMMB, Josep Comellas, el moment més àlgid del concert vindrà amb la interpretació de la música dels Plens per part de tots els integrants de les formacions, ja que “els músics hauran de compartir els instruments”.

El concert comptarà amb la direcció de Jordi Sabata, director de la Banda de l’EMMB, que ha explicat que una de les tasques principals del centre es basa en impulsar projectes que pretenen acostar la cultura a les persones. També ha assegurat que “la combinació de música i Patum garanteix l’èxit social d’implicar a diferents col·lectius en la cultura de la ciutat”.

En aquesta actuació hi prendran part les orquestres dels Superfilharmònics de l’escola de Gironella, l’escola Sant Jordi de Cercs, l’escola de La Valldan, l’escola se Sant Joan i l’escola de Santa Eulàlia de Berga.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga