Inici

Berga omple el juliol d’activitats lúdiques, culturals i esportives pels infants i joves de la ciutat

Taller Arqueologia Joves 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.06.17
L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga s’ha proposat omplir les tardes d’estiu d’activitats lúdiques, culturals i esportives. Per això, del 26 de juny al 20 de juliol, els joves berguedans podran gaudir d’una selecció de tallers sobre arqueologia, història, submarinisme, maquillatge i skate.

Taller d’arqueologia

L’entitat Amics del Castell de Berga proposa un taller d’arqueologia al Castell de Sant Ferran per a joves a partir de 14 anys. Es tracta de la tercera edició d’aquesta activitat dirigida per l’arqueòleg, Pere Cascante, que té l’objectiu de continuar els treballs iniciats a l’entorn d’aquest element patrimonial de la ciutat. En les campanyes anteriors es va portar a terme l’excavació de l’ala nord de l’església romànica de Santa Eulàlia (s.XI) i la caserna carlina del segle XIX. En aquesta ocasió, la missió dels joves arqueòlegs serà completar les excavacions anteriors i iniciar els treballs d’excavació de l’ala sud de l’església i l’entrada al polvorí del segle XVIII. El taller es farà del 26 de juny al 7 de juliol, de dilluns a divendres, de 8 del matí a 1 del migdia. L’activitat és gratuïta i les inscripcions es podran fer fins al 23 de juny.
Taller de Carlins
El divendres, 30 de juny, es farà la segona edició del Taller de Carlins. L’activitat s’emmarca dins dels actes de La Carlinada, que es farà els dies 30 de juny i 1 de juliol. La jornada inclou activitats per a totes les edats com per exemple un combat amb làser tag que es farà a la plaça de Sant Pere i als carrers adjacents. L’activitat estarà dirigida per l’empresa Players Sport i Gestió. A més, també hi haurà un concurs de preguntes anomenat ‘Berga o Barbàrie’, a càrrec de l’historiador, Albert Cols, que es farà a la plaça de Sant Joan. Els guanyadors de les activitats tindran premi i per a participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament a través del web http://carlinada.cat/ o de forma presencial, fins a 15 minuts abans de l’inici de les activitats.

Taller de submarinisme

Les activitats aquàtiques també tindran cabuda en l’oferta d’activitats juvenils i el Club PedraforcaSub s’encarregarà d’impartir un taller sobre submarinisme, que es farà del 3 al 7 de juliol a la piscina municipal de Berga, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 de la tarda. L’activitat d’adreça a joves a partir de 14 anys que vulguin aprendre a submergir-se i desenvolupar-se en el medi aquàtic. Durant les sessions teòriques i pràctiques, els participants podran conèixer el material lleuger que s’utilitza habitualment per a bussejar (aletes, visor i tub respirador), així com l’equipament autònom (ampolla, armilla hidrostàtica, regulador amb profundímetre i manòmetre i llast). A més, també s’explicaran les nocions bàsiques per entendre el comportament del cos humà sota l’aigua per tal d’evitar conductes de risc que puguin comportar accidents greus derivats de la pràctica del submarinisme. L’activitat té un preu de 5€ i les inscripcions podran fer-se fins al 30 de juny. Per a realitzar l’activitat serà imprescindible portar roba de bany, roba de recanvi, tovallola i xancletes.

Taller de maquillatge

Del 10 al 14 de juliol, l’Oficina Jove del Berguedà acollirà un curset d’introducció al maquillatge, a càrrec d’un grup de joves maquilladores professionals. Es tracta d’un taller teòric i pràctic per a conèixer els diferents tipus de maquillatge existents: de bellesa diari i de festa, artístic de caracterització i efectes especials per a simular ferides, cremades, etc. El curset de maquillatge es farà de 10 del matí a 2 del migdia i tindrà un preu de 5€. Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament abans del 6 de juliol.

Taller d’Skate

L’última proposta lúdica serà un taller d’Skate, que es farà del 17 al 20 de juliol. L’associació Braveskate serà l’encarregada de portar a terme aquesta activitat que tan bona acollida ha tingut entre els joves berguedans, ja que s’han fet activitats similars durant el Nadal i la Pasqua. L’activitat costarà 5€ i s’adreça a infants i joves a partir de 8 anys. El taller inclourà jocs de lliscament, carreres guiades i dinàmiques de grup per a skateboard. A més, també s’ensenyaran algunes tècniques d’escalfament i estirament aptes per a la pràctica d’aquesta disciplina esportiva. El taller es farà de 2/4 de 5 a 2/4 de 9 a l’skatepark del Lledó i les inscripcions es podran fer fins al 14 de juliol.

Procés d'inscripció

Les inscripcions per a participar en els tallers es podran fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1) i a l’Oficina Jove del Berguedà (C/ Pere III, 5. Baixos). A més, el procés d’inscripció també es podrà realitzar a través d’Internet, accedint als enllaços següents en funció de la franja d’edat dels participants:

Els majors de 18 anys que vulguin fer el taller d’arqueologia només caldrà que emplenin el full d’inscripció, ja que aquesta activitat és gratuïta. En canvi, els joves que vulguin participar en els tallers de submarinisme, maquillatge i skate, a banda de completar el formulari també hauran d’abonar el preu de l’activitat (5€) als serveis econòmics de l’Ajuntament de Berga.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTtEPM0ERzKntdB8KxU4HfMfd-FJzzpnytMYwkITtbjdrmJA/viewform?c=0&w=1

Per últim, els menor de 18 anys, hauran de seguir el mateix procediment d’inscripció, a través d’un altre enllaç web.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1_3zyTNrzBdSwARG0jqAVpPKXWeGPIsmUuAquf6P1TVgI4g/viewform?c=0&w=1

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga