Inici

Berga acollirà les activitats del programa Fòrum de Joves Talents per a promoure l’aigua i l’energia entre els millors estudiants pre-universitaris de Catalunya

Cartell Fòrum Joves Talents Catalunya 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.06.17
L’Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga impulsen la tercera edició del programa Fòrum de Joves Talents de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que vol promoure la ciència i la tecnologia entre els joves estudiants pre-universitaris dels centres participants. En concret, una quarantena d’estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb els millors expedients de tot Catalunya, formaran part del programa i participaran en les activitats que es faran del 28 de juny a l’1 de juliol al Pavelló de Suècia de Berga. El tema central d’aquesta edició serà el ‘Nexe Aigua-Energia’ i inclourà presentacions i ponències a càrrec de científics rellevants experts en la matèria, com per exemple: Rafael Mujeriego, president de l’Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l’Aigua i Catedràtic d’Enginyeria Ambiental (jubilat) de la Universitat Politècnica de Catalunya; Laia Sarquella, Tècnica de la Divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia i Gabriel Borràs, responsable de l’àrea d’adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

D’altra banda, els estudiants seleccionats pel Departament d’Ensenyament també tindran l’oportunitat de realitzar visites a diferents equipaments berguedans com el Museu de les Mines de Cercs, l’embassament de la Baells, l’estació depuradora d’aigües residuals de Berga i el Museu de la Colònia Vidal. A més, també assistiran a un taller amb el berguedà Xavier Caballol, que ha estat un exemple de superació després d’haver completat la Titan Desert 2017, una de les proves esportives de bicicleta de muntanya més dures del món.
L’acte inaugural del Fòrum es farà el dijous, 29 de juny, a les 12 del migdia. Es tracta d’una activitat oberta al públic que constarà d’una conferència titulada ‘Canvi climàtic: impacte en la quantitat i qualitat d’aigua i en els recursos energètics’, a càrrec del director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, Damià Barceló.

La clausura del Fòrum tindrà lloc al Pavelló de Suècia el dissabte, 1 de juliol, a 2/4 de 6 de la tarda. L’acte també serà obert al públic general i s’iniciarà amb la presentació dels resultats del Fòrum, per part dels joves participants. A 2/4 de 8, el director de l’Institut de Ciències Fotòniques i Premi Nacional de Recerca 2016, Lluís Torner, oferirà una conferència anomenada ‘Recerca: explorar la frontera?’. L’acte conduït per la meteoròloga de TV3, Gemma Puig, finalitzarà amb la interpretació musical del duet format per la soprano, Queralt Aymerich, i la pianista, Mariona Casellas.

El Fòrum de Joves Talents de Catalunya de 2017 compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, el Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca, el Museu de les Mines de Cercs, La Serradora Boix i el Grup Liven.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga