Inici

Resum del Ple de la Corporació 2017/16

Foto Ple Ajuntament de Berga novembre 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.11.17
Les regidores i els regidors que conformen el Ple de la Corporació s’han reunit aquest dijous a la sala principal de l’Ajuntament de Berga per a celebrar una nova sessió de caràcter ordinari corresponent al mes de novembre de 2017. Tal com va succeir en les dues sessions anteriors, els membres del plenari han mostrat cartells de suport a totes les persones que han estat encausades i empresonades en relació a l’organització i celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre. Es tracta dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que continuen empresonats de forma preventiva per un delicte de sedició al centre penitenciari de Soto del Real de Madrid des del passat 16 d’octubre. Aquest suport també s’ha fet extensiu al vicepresident de la Generalitat i als set consellers cessats pel Govern de l’Estat espanyol que han acudit a declarar aquest dijous davant de l’Audiència Nacional per un delicte de rebel·lió, sedició i malversació i que també han estat privats de llibertat. Es tracta d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

El Ple ha continuat amb la lectura i aprovació de l’acta de l’última sessió ordinària corresponent al mes d’octubre després d’algunes esmenes presentades pels grups a l’oposició de CiU i ERC-AM. Tot seguit, l’àrea d’Alcaldia ha presentat diverses propostes per a fer efectiva la modificació de la composició de la Junta de Portaveus, de les Comissions Informatives i de la Junta del Patronat de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé arran de la instància presentada pel grup municipal de CiU per a sol·licitar el canvi de denominació de la formació i el nomenament d’un nou portaveu. Així doncs, la formació passarà a anomenar-se grup municipal del PDeCAT-Convergència Democràtica de Catalunya i el seu portaveu serà el regidor Ramon Minoves i Pujol, en substitució d’Antoni Biarnés i Mas. Això farà que Minoves es converteixi en el vocal titular del PDeCAT-CDC a la Junta de Portaveu i a la Comissió Informativa de l’Àrea Municipal. Pel que fa a les comissions especial de comptes i de serveis a les persones continuaran essent representades per Francesc Xavier Francàs i Maria Antònia Ortega, respectivament. Per altra banda, el regidor Francesc Xavier Francàs i Bartés ocuparà el lloc de Biarnés com a representant titular del PDeCAT-CDC a la Junta del Patronat de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé. Les tres propostes esmentades han estat aprovades amb els vots favorables de la CUP-PA, PDeCAT-CDC, ERC-AM, PSC-CP i ICV-EA.

Seguidament, s’ha efectuat la ratificació del decret d’Alcaldia 2017/612 sobre la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Berga per l’increment de l’1% dels imports dels complements específics dels salaris dels treballadors establert per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2017. Segons aquesta llei, la concreció de l’import dels complements específics requereix la negociació entre els representants dels treballadors i la Corporació, la qual, es va portar a terme a través de la Mesa General de Negociació. L’import dels complements específics del conjunt del personal laboral del consistori per aquest any suma un total d’1.246.840,76€. L’increment de l’1% s’aplicarà amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2017. La ratificació del decret s’ha aprovat mitjançant els vots a favor de tots els grups municipals.

A continuació, s’ha posat en coneixement del Ple la sol·licitud de compatibilitat amb una segona activitat d’exercici lliure de la professió en l’àmbit privat d’una treballadora del consistori. En aquesta ocasió, s’ha autoritzat l’esmentada compatibilitat sota el compliment de diversos requisits. Per exemple, aquesta persona haurà d’exercir l’activitat privada fora del municipi de Berga. A més, tampoc podrà implicar-se en assumptes en què intervingui per raó del lloc públic sense que l’activitat privada pugui coincidir amb la jornada o l’horari laboral del lloc de treball desenvolupat a l’Ajuntament. Per últim, la suma de jornades de l’activitat pública i la privada no podrà superar la jornada ordinària de l’Administració incrementada en un 50%. La sol·licitud ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups municipals de la CUP-PA, PDeCAT-CDC, ERC-AM, ICV-EA i l’abstenció del PSC-CP.

Posteriorment, s’ha iniciat la part de control en què s’ha donat compte del canvi de denominació del grup municipal de CiU per PDeCAT-CDC, així com el nomenament del nou portaveu d’aquesta formació política. En aquest apartat també s’ha donat compte de dues sentències corresponents a diversos processos judicials vinculats a l’Ajuntament. Tanmateix, s’ha donat compte de les disposicions de l’alcaldessa i de la Junta de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. A més, també s’han presentat els informes d’Intervenció sobre les resolucions i els acords adoptats en contra de les objeccions efectuades i anomalies en matèria d’ingressos, l’informe sobre l’estat d’execució del pressupost corresponent al 3r trimestre de 2017 i l’informe sobre el període mitjà de pagament a proveïdors del 3r trimestre d’aquest any.

Finalment, s’ha procedit al torn de precs i preguntes dels diferents grups municipals representats en el plenari. La propera sessió ordinària prevista es realitzarà el 7 de desembre.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga