Inici

El taller sobre alimentació saludable de l’Escola de Mares i Pares aconsegueix reunir a una trentena de participants

Taller alimentació saludable escola mares i pares 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.11.17
Una trentena de persones van assistir ahir a la segona sessió de l’Escola de Mares i Pares, l’espai d’aprenentatge i reflexió sobre la tasca educadora de les famílies que impulsen conjuntament l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i les associacions de mares i pares dels centres educatius de la ciutat. L’activitat va consistir en una conferència impartida per la farmacèutica i homeòpata, Maria Cosp, sobre els efectes de l’alimentació en els processos cognitius, el comportament i la memòria dels infants. Els assistents van seguir amb interès les pautes exposades per la farmacèutica a l’hora de promoure el canvi d’hàbits alimentaris. En aquest sentit, els participants van posar de manifest la dificultat amb què es troben a l’hora d’adquirir determinats aliments i el cost elevat que tenen els productes ecològics.

L’activitat es va completar amb un taller culinari a càrrec de la nutricionista, Ester Comellas, per aprendre a elaborar àpats saludables evitant l’abús aquells productes que poden resultar perjudicials per a la salut, com el exemple: els greixos saturats, els sucres i les proteïnes d’origen animal, entre d’altres. Posteriorment, els assistents van preparar i degustar diverses receptes saludables entre les que destaquen l’olivada, el paté de llavors de gira-sol o el formatge de tofu i anacards.

Per últim, les ponents van destacar la importància de fomentar el canvi d’hàbits alimentaris en l’àmbit familiar per aconseguir que els infants s’impliquin i siguin conscients dels beneficis que aporta seguir una alimentació saludable.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga