Inici

La Cursa de St. Silvestre incorpora música en directe durant la celebració d’una de les proves esportives més populars i esperades de l’any

Foto presentació Cursa de Sant Silvestre 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.12.17
Berga acollirà una de les tradicions esportives més populars del dia de Cap d’Any: la Cursa de Sant Silvestre. Es tracta d’una prova organitzada per l’Ajuntament de Berga i el Club Atlètic Berga que enguany arriba a la 18 edició esperant superar la xifra de participació de l’any passat que es va situar en més d’un miler de corredors, incloent-hi els participants de les categories infantils. Això ha fet que la cursa sigui una de les més ben considerades de la Catalunya Central, segons han explicat els organitzadors durant l’acte de presentació de la cursa que s’ha fet aquest matí al passeig de la Indústria de Berga.

La cursa de 5 quilòmetres de distància es disputarà el diumenge, 31 de desembre, i la novetat principal d’aquesta edició serà l’actuació musical en directe que oferirà la formació femenina ‘We are us’ abans de l’inici de la prova. La música també serà present en diversos punts del recorregut per fer que resulti més amè pels participants. El president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, ha explicat que “la cursa de Berga es caracteritza per oferir un ambient festiu i aquest és un aspecte que volem potenciar premiant els corredors que hi participin disfressats”. En concret, l’organització guardonarà les tres millors disfresses individuals i col·lectives tal com s’ha fet en les últimes edicions. Per la seva banda, Pilar Carballo, membre de la Junta de l’entitat, ha apuntat que “un altre dels factors que facilita la participació és el fet que el recorregut sigui urbà i que es disputi pel centre de la ciutat, ja que això fa que els atletes no s’hagin de desplaçar fora de la comarca”. Tanmateix, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha comentat que el consistori dóna suport a la cursa “perquè es tracta d’una iniciativa molt arrelada que ens permet promoure els hàbits saludables a través de l’activitat física i l’esport. Sànchez també ha valorat positivament “el caràcter transversal de la cursa, ja que la franja d’edat dels participants és molt àmplia i això permet la participació de famílies i grups d’amics conjuntament”.

El tècnic d’Esport de l’Ajuntament de Berga, Josep Alberich, ha volgut recordar els inicis de la cursa l’any 1999. Alberich ha explicat que va ser una iniciativa impulsada pel regidor d’Esports, Pere Santacreu, i pel Club Atlètic Berga. En aquell moment es van crear dues curses: la pujada i baixada a Queralt, que va desaparèixer uns anys més tard per manca de participació, i la Cursa de Sant Silvestre, que constava d’un circuit tancat que es feia al passeig de la Indústria. Segons Alberich, “resultava molt difícil poder comptabilitzar els quilòmetres que havia realitzat cada corredor i per això, vam replantejar el format de la cursa i vam dissenyar un recorregut urbà que es desenvolupés pels carrers principals del centre de la ciutat”.

Les inscripcions per participar a la Cursa de Sant Silvestre ja són obertes i es poden fer a les botigues Tàndem Esports, Intersport Serra Martí, Ríos Running, Costa Esports de Berga i Costa Esports de Gironella. A més, els participants també poden apuntar-se a través del portal web www.clubatleticberga.com. El preu de la inscripció és de 5€ pels infants fins als 11 anys i de 12€ pels participants de la cursa de 5 km. A partir del 29 de desembre, el preu de la inscripció augmentarà fins als 15€.

La recollida dels dorsals es realitzarà el dissabte, 30 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h i el diumenge, 31 de desembre, de 10 a 18h, a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) de Berga. Els participants de les categories infantils podran recollir els dorsals el mateix dia de la cursa, de 15 a 16h. Tots els participants seran obsequiats amb una samarreta tècnica i una bossa del corredor que inclourà diversos productes dels patrocinadors de la prova.

Els guanyadors de les curses infantils s’enduran un trofeu, però hi haurà regals per a tots els participants. Pel que fa a la cursa de 5 km, es premiarà els tres atletes més ràpids de gènere masculí i femení i el primer classificat de cada categoria.

En l’organització de la Cursa de Sant Silvestre hi participen prop d’una desena de persones vinculades a l’entitat, així com una quarantena de voluntaris que vetllaran pel bon desenvolupament de la prova. També hi col·laboren agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil que s’encarregaran de portar a terme la gestió del trànsit de vehicles en els trams inclosos en el recorregut de la prova.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Club Atlètic Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga