Inici

Berga disposarà de 23 meses electorals repartides en 10 seus municipals durant les eleccions al Parlament de Catalunya del 21D

Foto Eleccions Parlament 21D de 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.12.17
Aquest dijous, 21 de desembre de 2017, se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya corresponents a la dotzena legislatura d’aquesta institució que representa a la ciutadania del poble català. Els comicis autonòmics serviran per escollir els 135 diputats i diputades que es divideixen en les quatre circumscripcions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Els membres del Parlament són escollits per sufragi universal, lliure, igual i secret. La llei d’Hondt és la fórmula electoral que s’utilitza per repartir els escons entre les candidatures que hagin obtingut un mínim del 3% dels vots vàlids emesos a la circumscripció.

En aquest procediment electoral hi podran prendre part les persones que tinguin la condició política de catalana o català, que siguin majors de 18 anys el dia de la votació, que estiguin inscrites en el cens electoral i que no es trobin en alguna de les situacions que legalment impedeixen el dret de vot. A més, també podran votar els ciutadans espanyols residents a l’estranger que hagin tingut el darrer veïnatge administratiu a Catalunya i que acreditin aquesta condició al consolat d’Espanya corresponent.

A Berga hi haurà un total de 23 meses repartides en 10 col·legis electorals ubicats en les dependències municipals següents: Administració d’Hisenda, Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, Escola Municipal de Música de Berga, Pavelló de Suècia, BRG Serveis, Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic), Institut Guillem de Berguedà, Teatre de Cal Rosal, Escola de Santa Eulàlia i Escola de La Valldan. Les seus electorals romandran obertes des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. Els electors poden consultar el col·legi electoral assignat a través de la targeta censal que han rebut als seus domicilis durant els darrers dies.

Es recorda als ciutadans que hagin de votar a l’Administració d’Hisenda que hauran d’accedir-hi creuant obligatòriament l’arc de seguretat habilitat a l’entrada de l’edifici. Per tant, es recomana als electors que hi acudeixin amb la màxima previsió possible, evitant anar-hi a última hora per no quedar-se fora dels centres electorals en el moment del tancament, fet que podria impedir l’exercici del vot.

D’altra banda, els electors hauran de presentar el DNI, el passaport o el carnet de conduir durant l’acte de votació. S’accepta la presentació d’aquests documents encara que estiguin caducats, però han de ser originals. No s’admeten fotocòpies, ni tampoc s’acceptarà el reguard del DNI en tràmit, atès que no hi apareix la fotografia.

Per últim, com que la jornada electoral d’aquest dijous coincideix amb un dia laborable, els votants podran sol·licitar el certificat de votació a la mesa on hagin emès el seu vot.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga