Inici

La grua de la plaça de Sant Pere obliga a reubicar algunes de les activitats de l’arribada dels patges i la cavalcada de reis

Foto cavalcada 2017 rei blanc
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.12.17
Falten pocs dies per la visita dels patges reials i els infants estan acabant d’escriure les cartes que entregaran als emissaris de Ses Majestats, esperant rebre els regals que han demanat a Melcior, Gaspar i Baltasar. Enguany, l’arribada dels patges i la cavalcada de reis comptaran amb diverses novetats com per ara el canvi d’ubicació d’algunes activitats a causa de l’emplaçament de la grua situada a davant de l’entrada de l’edifici consistorial per les obres de reparació de la teulada de l’equipament. Això farà que els discursos dels reis es portin a terme al capdamunt de les escales de l’església de Santa Eulàlia en comptes de fer-ho al balcó de l’Ajuntament. A més, un grup de xanquers dinamitzarà l’inici de la rua mentre els reis saluden i reparteixen caramels durant el recorregut. En total, es distribuiran 1.000 quilos de caramels sense gluten i 87 quilos de carbó de sucre. Tanmateix, s’ha renovat el vestuari d’una part dels patges i de diversos elements tèxtils de les carrosses.

Entrega de cartes als patges reials el dia de Sant Esteve

Segons les darreres noticies rebudes des d’Orient, l’arribada dels patges reials és prevista pel proper dimarts, 26 de desembre, dia de Sant Esteve. La comitiva formada pels assistents dels Reis Mags iniciarà el seu recorregut al monument de La Patum, situat al capdavall del passeig de la Pau, a 2/4 d’11 del matí. A continuació, els vehicles es dirigiran cap a la plaça de la Creu, on es distribuiran per atendre les visites dels infants berguedans. En aquesta ocasió, els punts establerts per a l’entrega de les cartes són: la Sala Casino, l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) i el Pavelló de Suècia. Aquest any, però, l’organització ha decidit prescindir de la sala de sessions de l’Ajuntament durant la rebuda dels patges i els reis per l’ocupació de la grua a la plaça de Sant Pere. Els nens i nenes podran donar les cartes als patges reials fins a 2/4 de 2 del migdia i rebran un obsequi sorpresa per part dels ajudants reials.

Cavalcada màgica amb rebuda al cancell de l’església de la plaça de St. Pere

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Berga el divendres, 5 de gener. Abans de recórrer la ciutat damunt de les seves carrosses visitaran els usuaris dels centres de dia Cim d’Estela i l’Onada de Berga i després passaran per la residència Nostra Senyora de Queralt (les Germanetes). A 2/4 de 6 de la tarda s’iniciarà la cavalcada a la plaça de Gernika encapçalada per un gran estel lluminós que guiarà la rua pel carrer Pere II, el carrer Mestre de Pedret, el carrer Salvador Espriu, el passeig de la Rasa dels Molins, el carrer Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser i la plaça de la Creu. En aquest punt, els tres reis recorreran a peu el carrer Major fins arribar a la plaça de Sant Pere. Allà, els Ses Majestats i els patges adoraran el pessebre de la Berruga i després aniran cap a l’església de Santa Eulàlia per adreçar unes paraules als infants, mares, pares i avis concentrats a la plaça de Sant Pere, on l’alcaldessa els entregarà la clau de la ciutat per a què puguin accedir a les llars berguedanes i deixar els regals corresponents. L’endemà, dia 6 de gener, els Reis Mags visitaran la residència i l’Hospital de Sant Bernabé abans d’iniciar el seu retorn cap a l’Orient. Serà a les 11 del matí i a les 12 del migdia, respectivament. La cavalcada compta amb la col·laboració de les entitats berguedanes La Bauma dels Encantats, la Penya Boletaire i el Grup Colònies a Borredà. A més, la Banda i la JoveBanda de l’Escola Municipal de Música de Berga s’encarregaran de realitzar l’acompanyament musical durant els actes d’arribada dels patges i la cavalcada de reis.

Restriccions de trànsit durant la cavalcada de reis

La celebració de la cavalcada de reis comportarà diverses alteracions de trànsit durant la jornada de divendres, dia 5 de gener. Les restriccions s’aplicaran des de les 4 de la tarda fins a les 8 del vespre i comportaran talls de trànsit en la circulació i la prohibició de l’estacionament de vehicles a les vies següents:

- Plaça Gernika
- Passeig Vila de Casserres amb carrer de Marià Obiols
- Carrer Pere II
- Carrer Mestre de Pedret
- Carrer Salvador Espriu
- Avinguda del Canal Industrial en sentit descendent amb carrer Gran Via
- Passeig Rasa dels Molins
- Carrer Barcelona amb carrer Josep Badia Sobrevies
- Carrer Barcelona amb carrer Gran Via
- Rotonda del carrer Guillem de Berguedà amb Ctra. de Sant Fruitós
- Passeig de la Pau en sentit ascendent i descendent
- Carrer Fra Frederic amb carrer Dr. Fleming
- Carrer Rasa del Canyet amb carrer Dr. Fleming
- Carrer Comte Oliba amb carrer Gra Via
- Carrer Comte Oliba amb carrer Sardana
- Ronda de Queralt, en el tram situat entre la Ronda Moreta i el Passeig de les Estaselles.

Es recomana evitar l’entrada a la ciutat per l’accés Berga Sud i se suggereix fer-ho pels accessos Berga Centre i Berga Nord. Per dirigir-se al municipi d’Avià s’aconsella circular per la variant de la C-26.

Totes les alteracions i restriccions de trànsit estaran degudament indicades mitjançant la utilització de senyalització horitzontal a partir del proper dimarts, 2 de gener. Per últim, es demana als conductors que segueixin les indicacions dels agents de mobilitat.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga