Inici

Berga adequarà el vial d’accés a l’hospital i crearà noves places d’aparcament de tarifa reduïda a l’entorn del centre sanitari al febrer

Foto Nou vial accés Hospital 2018
Ampliar en una finestra emergent Nou vial d'accés a l'Hospital Sant Bernabé de Berga
Data de publicació: 05.01.18
L’Ajuntament de Berga iniciarà aquest dilluns les obres d’adequació del vial d’accés a la part ampliada de l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, situada entre les instal·lacions de l’edifici antic i el restaurant La Cabana. Els treballs consistiran en la instal·lació de l’enllumenat, la senyalització viària i la implantació de noves places d’aparcament de zona blava pels usuaris que accedeixin al centre sanitari a través d’aquest nou carrer, que es preveu que estigui obert a la circulació de vehicles al febrer. Aquest conjunt d’actuacions van quedar pendents de les tasques d’urbanització d’aquest sector l’any 2010 i per aquest això, el carrer ha estat fora d’ús durant aquest temps.

D’una banda, les obres d’adequació de la zona contemplen l’habilitació del subministrament elèctric amb la col·locació d’11 fanals de llum led de baix consum i també s’habilitaran 42 places d’estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada. Aquest nou espai d’aparcament serà de zona blava i de tarifa reduïda com el pàrquing superior del centre sanitari. Això farà que els usuaris puguin estacionar els seus vehicles al preu d’1€ durant tot el dia, sense limitació de temps. La zona d’aparcament comptarà amb senyals verticals que indicaran l’inici i el final de l’espai d’estacionament habilitat. D’altra banda, també es realitzaran tasques de pintura vial per senyalitzar tant el nou vial com les noves zones d’aparcament i es repintarà la rotonda d’accés a l’equipament sanitari per reforçar la seguretat dels vianants que transiten per aquest tram, a tocar de la gasolinera.

Els treballs relacionats amb l’enllumenat seran executats per l’empresa Elecnor S.A., mentre que l’empresa Tràfic i Serveis s’encarregarà de la instal·lació de la senyalització vertical i de la pintura vial. Les obres d’adequació del vial d’accés a l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé tenen un cost aproximat de 9.000€ i es finançaran amb fons propis de l’empresa municipal BRG Serveis que també realitzarà la direcció i gestió facultativa dels treballs.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga