Inici

Berga i Canet de Mar presenten ‘Esplèndid’, un projecte per promoure l’oferta turística i comercial en temporada baixa

Foto Roda de premsa Esplèndid (febrer 2018)
Ampliar en una finestra emergent Coia Tenas i Francesc Ribera, regidors de Promoció Econòmica de Canet de Mar i Berga
Data de publicació: 08.02.18
Els municipis de Berga i Canet de Mar han posat en marxa el projecte ‘Esplèndid’. Es tracta d’una campanya pensada per promoure i desestacionalitzar el turisme a totes dues poblacions a través d’un intercanvi comercial, cultural i turístic. La iniciativa compta amb la participació de prop d’un centenar d’empreses de diversos sectors relacionats amb l’activitat turística com per exemple: la restauració, l’hostaleria, el comerç, els serveis, l’oci i el lleure. El projecte ‘Esplèndid’ es portarà a terme durant dues setmanes: del 26 de febrer al 4 de març i del 12 al 18 de novembre. Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, “s’ha escollit les dues setmanes que tradicionalment tenen una ocupació turística més baixa amb l’objectiu de convertir-les en setmanes plenes d’activitat i moviment”.

El consum o l’adquisició dels productes i serveis inclosos en la campanya durant la primera setmana en una de les dues poblacions, comportarà l’acumulació de saldo en una targeta gratuïta personalitzada. Aquest saldo es podrà gastar íntegrament durant la segona setmana de la campanya a la població contrària. Les targetes s’entregaran a les oficines de turisme i als establiments hotelers i se’n repartiran unes 2.000 entre els dos municipis. Francesc Ribera ha destacat la predisposició dels establiments adherits al projecte, ja que segons ha explicat, “a Berga hi participaran gairebé tots els hotels i càmpings, el 75% dels restaurants i el 75% dels comerços de la ciutat”.

La campanya s’adreça principalment als visitants de l’àrea metropolitana de Barcelona i més concretament, al públic familiar que tingui inquietuds relacionades amb l’àmbit del patrimoni històric i cultural, la gastronomia, la història, el paisatge i la natura. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Canet de Mar, Coia Tenas, ha destacat que les dimensions de Berga i Canet fan que “podem oferir una oferta turística de qualitat basada en la tranquil·litat que busquen els visitants de ciutat”.

D’altra banda, ‘Esplèndid’ també comptarà amb la complicitat de les associacions i les entitats locals per augmentar l’oferta cultural i de lleure durant les setmanes en què es portarà a terme la iniciativa. Es tracta d’activitats de petit format com per exemple: visites guiades, tallers, exposicions, exhibicions de ball, proves esportives, actuacions musicals, recitals poètics, projeccions cinematogràfiques, representacions teatrals, gangues al carrer, etc. Tota la informació sobre la campanya i les activitats del projecte ‘Esplèndid’ es podrà consultar properament al web www.esplendid.cat.

Coia Tenas ha destacat la importància d’establir vincles a través d’aquest tipus de projectes. La regidora de l’Ajuntament de Canet de Mar ha dit que “tot i que som dos pobles geogràficament diferents, és interessant establir sinèrgies perquè ens enriqueix mútuament. Personalment, he descobert moltes coses de Berga que no sabia que poguessin ser tan adients per a uns i d’altres”.

La campanya ‘Esplèndid’ és una iniciativa impulsada pels ajuntament de Berga i Canet de Mar i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i És Canet.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga