Inici

L’Ajuntament de Berga activa el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades en fase l’alerta que poden afectar arreu del territori en les properes hores

Foto nevada de gener de 2017
Ampliar en una finestra emergent Nevada del 26 de gener de 2017, a Berga
Data de publicació: 26.02.18
L’Ajuntament de Berga ha activat de forma preventiva el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades en fase d’alerta d’episodis generalitzats de precipitació de neu a tot el territori català i que podrien comportar dificultats en la mobilitat i el conjunt de l’activitat de la ciutadania. Es tracta d’un pla que preveu la mobilització d’efectius per portar a terme aquelles tasques que permetin restablir la normalitat amb la màxima celeritat possible, en cas que es produeixin nevades de diversa consideració.

En concret, el consistori compta amb 4 membres del personal de les Brigades Municipals destinats a realitzar tasques de neteja de la via pública mitjançant l’estesa de fundents per evitar glaçades en el paviment atesa la previsió de la baixada de les temperatures. Aquests treballs es faran durant tota la nit i al matí s’incorporarà la resta del personal de les Brigades Municipals de manteniment, jardineria, equipaments esportius i neteja viària per donar suport en totes aquelles tasques que siguin requerides. Per executar aquestes actuacions, l’Ajuntament de Berga compta amb 2 vehicles propis i 2 vehicles externs, en funció de les necessitats en cada cas.

Pel que fa a les mesures incloses en el PAM, es preveu l’aturada de les tasques de neteja ordinàries i es prioritzarà la retirada de la neu a la via publica i als accessos dels centres sanitaris i residencials de la tercera edat, així com a les entrades dels equipaments escolars. Tanmateix es procedirà al tall de diverses vies que poden comportar dificultats en la circulació. Per exemple, la baixada de l’Hospital Sant Bernabé quedarà inhabilitada, des de l’accés del servei d’Urgències fins al carrer de Cercs amb la carretera de Ribes; no es permetrà la circulació pel carrer de Quim Serra, des de la rotonda del CAP Berguedà fins a la gasolinera Pedraforca; i també es prohibirà l’accés al camí que va des del Polígon Industrial de La Valldan fins a la carretera BV-4241, de Berga a Sant Llorenç de Morunys.

A més, també s’habilitaran diversos punts on s’instal·laran contenidors de matèria orgànica amb potassa per als veïns i veïnes que necessitin fer-ne ús. Els punts de potassa habilitats seran els següents (consulta el mapa en aquest enllaç):

- Carrer Roca de la Pila (davant de l’Escola de Sant Joan)
- La Valldan
- Plaça de la Font del Ros
- Carrer de Fumanya
- Carrer de Guillem de Berguedà
- Passeig de la Pau (davant de la parada de Taxis)
- Plaça del Forn
- Plaça de Sant Pere (davant de l’Ajuntament)
- Plaça de Santa Magdalena
- Plaça de Viladomat (davant del Sindicat)
- Passeig de la Indústria (davant del CAP Berguedà)
- Plaça de Gernika (davant de l’IES Guillem de Berguedà)

Des del consistori es demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i es recomana evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles, sempre que sigui possible.

Per últim, s’aconsella als veïns i veïnes que segueixin la informació meteorològica i del trànsit a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials per tal d’evitar riscos.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga