Inici

Berga obre el període de votació per escollir els cartells anunciadors de La Patum de 2018

Cartells finalistes Patum 2018 ok
Ampliar en una finestra emergent Obres finalistes del 44è Concurs de Cartells de La Patum de 2018
Data de publicació: 23.03.18
Falten poc més de dos mesos per a l’inici de la celebració de La Patum i mica en mica es van desvetllant diversos detalls relacionats amb la festa berguedana. Un dels elements d’interès que es donarà a conèixer aquest cap de setmana serà la selecció de les obres finalistes per triar els cartells anunciadors de l’edició d’enguany. En aquesta ocasió, el 44è Concurs de Cartells de La Patum ha rebut un total de 55 propostes, el que suposa un augment del 41% de la participació respecte l’any anterior, ja que el 2017 es van presentar 39 cartells.

La regidora de Cultura i Patum, Mònica Garcia, ha destacat l’alta participació i la varietat de cartells presentats. Segons ha dit, “sembla ser que les mesures que s’han anat implementant en les últimes edicions van donant fruit i fomentant la participació. Aquest any s’ha augmentat la dotació econòmica a petició del Patronat de La Patum i pensem que ha generat un efecte positiu. Per altra banda, hem trobat una gran varietat d’estils i d’autors en els cartells presentats, amb obres trencadores a nivell d’estil i temàtica i també amb una forta presència d’autors novells”.

Del 25 de març al 8 d’abril, l’Oficina de Turisme de Berga (C/ dels Àngels, 7) acollirà les obres finalistes que han estat seleccionades pel Jurat Qualificador. Els lemes dels cartells que se sotmetran a votació popular són: ‘Des de dins’, ‘Emocions’, ‘Llibertat’ (Som cultura), ‘Patública’ i ‘Una banya de bou i encara més coses’. El procés de votació es realitzarà de forma presencial, però caldrà identificar-se mostrant el DNI, ja que només s’acceptarà un vot per persona. La proposta que hagi aconseguit sumar el major nombre de vots es convertirà en el cartell anunciador de les festes del Corpus. La decisió es donarà a conèixer públicament el diumenge, 13 de maig, durant la celebració del tradicional Ple Extraordinari de l’Ascensió. L’autor o l’autora de l’obra guanyadora rebrà un premi de 1.000€, mentre que l’accèssit s’emportarà 300€.

Paral·lelament, també s’ha obert el període per triar el cartell de La Patum Infantil. En aquest cas, però, el sistema d’elecció de les obres finalistes és diferent perquè en aquest certamen hi prenen part els infants de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior de primària de les escoles de Berga. En aquest sentit, cada centre ha de presentar un màxim de 5 treballs de cada grup-classe de l’escola. Posteriorment, el Jurat Qualificador s’encarrega de seleccionar els cartells premiats escollint el primer, segon i tercer premi i l’accèssit de cada categoria. Del primer i segon premi de cada categoria en sortirà el cartell anunciador que també serà sotmès a votació popular a l’Oficina de Turisme de Berga, que romandrà oberta d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda, a excepció del dilluns de Pasqua (2 d’abril). Els lemes dels cartells de La Patum Infantil són: ‘Gegant’, ‘El salt de Maces’, ‘Sortint de la Maça’, ‘La Guita encesa’, ‘La Patum en quadrícula’ i ‘Petjades de pólvora’.

El Jurat Qualificador d’aquest any ha estat format per: Mònica Garcia Llorens, regidora de Cultura i Patum de l’Ajuntament de Berga; Pol Casadesús Pont, dissenyador gràfic, aficionat a la fotografia i guanyador del Concurs de Cartells de La Patum de 2017; Francesc Cabra Juhe, graduat en disseny i màster en direcció d’art per l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava); Teona Khomasuridze, fotògrafa i sòcia de l’AFTDAO; Lluís Molera Safont, patumaire i membre del Patronat Municipal de La Patum del 2009 al 2017 i Jordi Alberich Farràs, artista de l’escola de Joan Ferrer, membre del grup de pintors Verdaguer 7 i pastisser de professió.

Finalment, totes les obres que han format part del certamen s’exposaran del 13 de maig al 10 de juny a la Sala Casino, situada a la Ronda de Queralt, número 15 de Berga. D’aquesta manera es pretén donar visibilitat als artistes que han participat en el concurs i es mostrarà la gran diversitat de tècniques i estils utilitzats pels candidats d’aquest any.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga