Inici

L'Ajuntament de Berga promou la identificació d’animals domèstics a través de la campanya ‘Sóc responsable’ de FAADA

Cartell Campanya identificació animals domèstics (2018)
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la campanya 'Sóc responsable' de FAADA
Data de publicació: 27.03.18
L’Ajuntament de Berga s’ha adherit a la campanya per a la identificació i l’esterilització d’animals domèstics impulsada per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Es tracta d’una iniciativa per promoure la tinença responsable d’animals de companyia que compta amb la col·laboració de centres veterinaris d’arreu de Catalunya i que es portarà a terme fins al 5 de maig.

El projecte pretén informar sobre l’obligació legal d’identificar els animals amb el microxip i la xapa corresponents, així com de registrar-los en el cens municipal per reduir-ne l’abandonament. Segons dades de FAADA, cada any s’abandonen més de 30.000 animals a Catalunya a causa de la manca de control de la natalitat. Per això, la campanya contempla la identificació i l’esterilització de gossos, gats i fures a preus promocionals per prevenir la superpoblació d’aquests animals.

El regidor de Salut Pública, Eloi Escútia, ha destacat que les persones que tenen un animal de companyia han de ser conscients de les responsabilitats que comporta. Segons Escútia, “cal procurar el benestar de l’animal en aspectes com l’alimentació, la cura i les revisions sanitàries corresponents, però també és necessari vetllar per a què els animals no esdevinguin un element pertorbador per a la resta de veïns i veïnes evitant embrutar l’espai públic, entre d’altres”. Tanmateix, el regidor de Salut Pública ha incidit en la importància d’identificar els animals de companya i d’inscriure’ls al cens municipal “ja que això farà que els propietaris puguin retrobar-los en cas que s’hagin perdut i al mateix temps evitarà que es produeixin molts abandonaments”. Per tot això, ha afegit Escútia, “l’Ajuntament de Berga ha volgut adherir-se a la campanya amb la voluntat que quan aquesta acabi, la majoria de gossos i gats puguin ser identificats”.

D’altra banda, un cop finalitzada la iniciativa la Policia Local intensificarà els controls que realitza periòdicament per comprovar que els animals estiguin identificats i inscrits al cens. En aquest sentit, cal recordar que l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos preveu sancions econòmiques d’entre 100 i 2.400€ pels propietaris dels animals que no estiguin degudament identificats a la ciutat de Berga. Per censar els animals, caldrà que els propietaris s’adrecin a la comissaria de la Policia Local amb el seu DNI i la documentació de les seves mascotes. Aquest tràmit és totalment gratuït.

Les persones interessades en identificar i esterilitzar les seves mascotes hauran de completar el formulari d’inscripció que trobaran al portal web www.socresponsable.org. Un cop finalitzada la inscripció, es generarà un codi que caldrà facilitar al centre veterinari en el moment de concertar la visita i sol·licitar el pressupost per realitzar la identificació i/o esterilització en cada cas. A Berga, els centres col·laboradors amb la campanya són Naturalvet (C/Bruc, 5) i Centre Veterinari Berguedà (C/Serafí Pitarra, 7). Per a més informació sobre la campanya ‘Sóc responsable’, podeu contactar amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) trucant al telèfon 93 624 55 38 o escrivint un correu electrònic a l’adreça socresponsable@faada.org.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga