Inici

La Fira del Coneixement atraurà 800 alumnes de secundària d’arreu de Catalunya per conèixer l’aplicació de la ciència i la tecnologia en la societat

Cartell Fira del Coneixement 2018
Ampliar en una finestra emergent Imatge corporativa de la Fira del Coneixement de 2018
Data de publicació: 16.04.18
El Pavelló de Suècia de Berga es convertirà en l’epicentre de la ciència i la tecnologia durant el 18 i el 19 d’abril. L’equipament cultural acollirà una nova edició de la Fira del Coneixement organitzada per l’Exploratori dels Recursos de la Natura de la Universitat Politècnica de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment reunirà més de 800 estudiants de secundària de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya per conèixer diversos projectes capdavanters relacionats amb l’aplicació de la ciència i la tècnica en la societat actual. En aquest sentit, l’alumnat tindrà l’oportunitat de visitar estands en què es mostraran iniciatives vinculades amb la cooperació i el desenvolupament de la tecnologies de la informació i la comunicació, la rehabilitació d’edificis, l’enginyeria aplicada a la medicina, l’ús de drons en la caracterització del terreny i la prevenció de riscos geològics i els teixits que s’utilitzaran en el futur, entre d’altres.

Una de les novetats de l’edició d’enguany serà que la mostra s’obrirà al públic general. L’objectiu dels organitzadors és acostar l’àmbit científic a la ciutadania i, per això, els veïns i veïnes de la ciutat podran accedir a la Fira del Coneixement el dijous, 19 d’abril, de 4 a 6 de la tarda. A banda dels projectes esmentats anteriorment, també es podran visitar dues exposicions a càrrec del Centre de Cooperació i Desenvolupament (CCD) de la UPC titulades ‘Tecnologies i Cooperació pel Desenvolupament’ i ‘Imatges del sud’.

La inauguració de la Fira del Coneixement de 2018 es farà el dimecres, 18 d’abril, al Pavelló de Suècia de Berga. A 2/4 de 12 del matí, la professora del grup de recerca en Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (ViRVIG) de la UPC, Marta Fairén, oferirà una conferència sobre realitat virtual com a eina per apropar-se al patrimoni cultural, en el marc de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. A 2/4 d’1 del migdia, hi haurà l’acte inaugural de la fira en què hi participaran l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres; i la directora de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, Dolors Grau.

Per a més informació sobre la Fira del Coneixement podeu consultar el web www.exploratori.org.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga