Inici

L’Ajuntament de Berga presentarà l’esborrany del Reglament de Participació Ciutadana en un acte públic el 7 de maig

Cartell esborrany reglament participació 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la sessió de presentació de l'esborrany del Reglament de Participació Ciutadana
Data de publicació: 05.05.18
Berga donarà a conèixer l’esborrany del Reglament de Participació Ciutadana a través d’una sessió informativa oberta als veïns i veïnes del municipi que es farà el dia 7 de maig. Es tracta d’un acte que servirà per presentar els resultats i les propostes recollides pels agents implicats en l’elaboració del reglament durant la fase de diagnosi realitzada sobre el model de participació que s’aplicarà a la ciutat.

El consistori berguedà va iniciar l’elaboració del reglament el passat mes de febrer per poder disposar d’una eina que li permeti establir els òrgans i processos necessaris per promoure la participació popular en el desenvolupament de les polítiques públiques locals. Després de la presentació pública del projecte davant de la ciutadania i dels mitjans de comunicació, es va iniciar la segona fase amb la realització de diverses sessions de treball amb els membres de l’equip de govern, els grups polítics de l’oposició i el personal tècnic municipal per analitzar el funcionament del sistema relacional i participatiu del municipi. Aquesta fase es va completar amb una consulta online i un qüestionari en format paper adreçat a la ciutadania per identificar les aportacions que poguessin ser incorporades en el document de l’esborrany, així com per obtenir un major consens en la redacció de la proposta definitiva del reglament.

En les darreres setmanes s’ha portat a terme la tercera fase del projecte que ha consistit en l’avaluació dels resultats de les sessions de treball i de l’enquesta ciutadana per elaborar l’esborrany del Reglament de Participació Ciutadana. La proposta es presentarà el dilluns, 7 de maig, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga, a partir de les 7 de la tarda. Durant l’acte també es donaran a conèixer les conclusions de l’informe de resultats de la fase de diagnosi que es podrà consultar en l’apartat ‘Nou reglament: Participació Ciutadana’ que s’inclou en l’espai ‘Participació Ciutadana en projectes normatius’ del portal web municipal.

Posteriorment, es procedirà a l’aprovació inicial del projecte durant el mes de juliol, s’establirà un període d’informació pública per a què els veïns i veïnes puguin realitzar les aportacions i esmenes que considerin necessàries i finalment, es realitzarà la seva aprovació definitiva.

El Reglament de Participació Ciutadana és una iniciativa impulsada per l’àrea de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’assessoria Edas. Espai d’Anàlisi Social.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga