Inici

El DOCSBarcelona arriba aquesta setmana al Teatre Patronat de Berga amb una selecció del millor cinema documental

Cartell DOCSBarcelona 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartell promocional del DOCSBarcelona de 2018
Data de publicació: 21.05.18
Fa alguns dies que ha arrencat el DOCSBarcelona, el festival de cinema que se celebra a la capital catalana del 16 al 27 de maig. Es tracta d’una cita anual dedicada al cinema documental que ha esdevingut un aparador mundial per mostrar les produccions més destacades d’aquest gènere cinematogràfic. L’any passat, el certamen va celebrar el seu vintè aniversari incrementant la durada, les activitats i el seu abast territorial. Això va fer que algunes de les pel·lícules participants en la mostra arribessin a sis poblacions catalanes entre les quals es trobava la ciutat de Berga. Enguany, la capital del berguedà repetirà com a seu del festival juntament amb les localitats de Manresa, Mataró, Granollers, La Garriga, Castellar del Vallès, Sant Andreu de la Barca, Vilafranca del Penedès i Gavà. Aquestes nou poblacions acolliran la projecció de tres films en els propers dies a través de la iniciativa DOCSBarcelona A Prop que té l’objectiu de difondre les produccions de cinema documental més destacades de l’any. En el cas de Berga, les sessions es faran del 22 al 24 de maig, al Teatre Patronat de Berga, a 2/4 de 9 del vespre. El preu de l’entrada general serà de 5€, mentre que pels socis de l’entitat l’entrada costarà 1€.

El dimarts, 22 de maig, es projectarà El Espanto, un film d’origen argentí dirigit per Pablo Aparo i Martín Benchimo. La pel·lícula se situa en un recòndit poble d’Argentina, on les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tota dolència és tractada pels propis veïns excepte ‘El Espanto’, una rara malaltia que pateixen les dones i que només es pot curar gràcies a les habilitats d’un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona.

El dimecres, 23 de maig, serà el torn de Lladres de temps (Time thieves). Aquesta pel·lícula de producció catalano-francesa dirigida per Cosima Dannoritzer explica que hi ha un recurs que tothom vol. No es tracta de l’aigua, el petroli ni els minerals rars, sinó que és el nostre temps. El film se centra en una investigació que demostra com el temps s’ha convertit en moneda de canvi i com podem reclamar el control d’aquest recurs preciós, però finit.

El dijous, 24 de maig, arribarà la pel·lícula Wonderful losers, a diferent world. Es tracta d’un documental que explica que darrera els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s’estavellen, s’aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip. El film és una coproducció realitzada entre diferents països com Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia i Regne Unit sota la direcció d’Arünas Matelis.

El DocsBarcelona A Prop compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga