Inici

El festival SonaB dona protagonisme a la veu amb propostes musicals de formacions reconegudes per dinamitzar el barri vell

Presentació SonaB Veu 2018
Ampliar en una finestra emergent La regidora, Mònica Garcia, durant la presentació del SonaB Veu de 2018
Data de publicació: 25.06.18
La veu prendrà el relleu al folk en la segona edició del SonaB, el festival dels vespres d’estiu de Berga. Es tracta d’un projecte iniciat l’any passat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga amb l’objectiu de dinamitzar les places del barri vell a través d’una oferta cultural basada en la música en directe. La regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha destacat que “es tracta d’una proposta oberta i gratuïta pensada per a què el públic pugui descobrir i experimentar diversos gèneres musicals”.

En aquesta ocasió, el certamen estarà dedicat exclusivament al treball de la veu i, per això, s’han programat una desena de tallers i actuacions musicals de flamenc, rap, pop o folklore que es faran els dijous del mes de juliol a les 7 de la tarda i a 2/4 de 10 de la nit, respectivament. Enguany, al festival s’hi han sumat nous espais per fomentar el caràcter itinerant dels concerts i per redescobrir diversos racons del barri vell com la plaça de la Pietat i la plaça de Santa Magdalena.

Pel que fa al cartell del festival, l’organització ha apostat per formacions musicals amb una reconeguda trajectòria dins del panorama musical català. En destaquen noms com per exemple Maria Coma, Jo Jet i Maria Ribot, Gemma Humet i Estel Solé, Ángela Furquet i Paula Domínguez.

La primera cita del SonaB Veu arribarà aquest dijous, 28 de juny, a la plaça del Forn. El cantant de la formació berguedana Autoput, David Sais, oferirà un taller per aprendre a utilitzar la veu com a instrument musical. Posteriorment, Gemma Humet i Estel Solé pujaran a l’escenari per protagonitzar Al cau de les paraules, un viatge poètico-musical a través d’una selecció de música i versos sobre la infància, les pors, la contradicció humana, l’amor, l’oblit, l’estiu, els pobles, les ciutats i la mort.

La segona jornada del festival es farà el 5 de juliol a la plaça de la Pietat. En aquesta ocasió, es realitzarà un taller de rap a càrrec de Versembrant, una escola popular itinerant que té l’objectiu de fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant l’art urbà i el hip hop. Tot seguit, el duet manresà Jo Jet i Maria Ribot presentarà el seu segon treball discogràfic anomenat Lliure o descansar que explora noves sonoritats i que conté referències de músics com Bon Iver, Sufjan Stevens, Fink o Jonsi.

El 12 de juliol, el públic del SonaB tindrà l’oportunitat d’introduir-se en el món del flamenc a través d’una activitat impartida per la malaguenya, Paula Domínguez, a la plaça de Sant Pere. A continuació, la cantant provinent del Taller de Músics de Barcelona oferirà un concert de format intimista amb un repertori de genuïna tradició flamenca juntament amb la seva formació Paula Domínguez Trio.

La compositora, pianista i cantant avianesa, Maria Coma, també actuarà en el festival d’enguany. Serà el 19 de juliol a la plaça de Santa Magdalena i realitzarà una actuació de solo i piano acústic. Abans, però, hi haurà un taller de cant amb grup amb Ángela Furquet. L’activitat es dividirà en dues sessions i culminarà amb una petita actuació dels participants del taller durant el concert que la cantant castellonenca realitzarà el 26 de juliol a la plaça de la Pietat. L’espectacle batejat amb el nom De sol a son inclourà una selecció de cançons que els camperols cantaven durant les jornades de treball al camp. En aquest sentit, Furquet realitzarà una reinterpretació d’aquestes composicions barrejant el folklore de la seva terra amb la delicadesa del jazz i la riquesa del folklore llatinoamericà.

Totes les activitats del certamen musical d’estiu seran gratuïtes i, en cas de pluja, els actes es traslladaran a la Sala Casino, situada a la Ronda de Queralt, número 15 de Berga.

El festival SonaB Veu té un pressupost d’uns 10.000€ finançats amb fons propis i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga