Inici

Berga esdevindrà l’aparador del patinatge l’alpí en línia amb la disputa de diverses competicions durant el cap de setmana

Foto presentació alpí en línia 2018
Ampliar en una finestra emergent Eduard Coronado i Ivan Sànchez durant la presentació de l'alpí en línia
Data de publicació: 17.07.18
Completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible. Aquest és el repte que hauran d’afrontar els patinadors i patinadores que disputaran les diferents competicions d’alpí en línia que es portaran a terme el proper cap de setmana a Berga. Per tercer any consecutiu, la capital berguedana acollirà diverses proves d’aquesta modalitat esportiva que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt. Es tracta d’un esport de velocitat que reuneix el traçat i el circuit dels eslàloms de l’esquí i que es practica amb el material del patinatge en línia.

Una disciplina esportiva en auge

En aquesta ocasió, una vuitantena de participants provinents de diversos punts de la geografia catalana i espanyola formaran part d’aquesta cita esportiva en què es disputarà la 3a edició del Trofeu May Luengo, la 3a Fase de la Lliga Catalana i la final de la Copa d’Espanya al circuit habilitat al passeig de la Pau de Berga. I és que, segons ha explicat Eduard Coronado, que és membre del Comitè Alpí en Línia de la Federació Catalana de Patinatge i del May Luengo Esquí Club, la prova disputada a Berga compta amb una bona valoració per part dels diferents clubs que hi prenen part. Coronado ha apuntat que “un dels aspectes positius que més valoren els participants és poder realitzar els entrenaments en la mateixa pista on es disputarà la competició, ja que no sol ser habitual”.

Dos dies de descensos

Les competicions se celebraran els dies 21 i 22 de juliol. D’una banda, el dissabte es realitzaran els entrenaments de 4 a 7 de la tarda, mentre que el diumenge es disputaran les curses, de 9 del matí a 1 del migdia. Les curses constaran de tres mànigues i se sumaran els dos millors temps dels patinadors i patinadores per tal de configurar les classificacions i proclamar els vencedors i les vencedores de cadascuna de les categories de les diferents competicions.

Amb la Copa del Món a l’horitzó

Una de les fites més importants que s’ha marcat l’organització és aconseguir que Berga es converteixi en la seu d’una de les proves de la Copa del Món d’alpí en línia en un termini de dos anys. Segons Eduard Coronado, “l’objectiu és aspirar a acollir una prova mundial, ja que això ens permetria comptar amb patinadors d’arreu del món i situar Berga i el Berguedà en el mapa”. De fet, Coronado ha confirmat l’assistència d’un director tècnic europeu durant el cap de setmana que s’encarregarà de valorar les característiques i la idoneïtat del circuit berguedà. Per la seva banda, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat “la necessitat de sumar complicitats entre els diferents agents de la comarca per tal d’assolir aquesta fita”.

Primers passos de l’escola d’alpí en línia al Berguedà

L’escola berguedana d’alpí en línia es va posar en marxa durant l’últim trimestre de l’any passat i ha comptat amb una mitjana d’entre 7 i 8 infants en els entrenaments que es realitzen habitualment en diversos espais de la ciutat aptes per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, com per exemple: la zona del Tossalet de les Forques o l’entorn de les escoles de Santa Eulàlia i de Sant Joan. D’altra banda, la dificultat de mantenir els entrenaments a l’exterior durant l’hivern ha fet que el club i l’Ajuntament de Berga estiguin treballant conjuntament per buscar algun espai cobert que permeti acollir els entrenaments durant els mesos de freds de l’any.

El responsable de l’escola, Eduard Coronado, ha posat en valor la vessant inclusiva de l’alpí en línia i també ha esmentat la recuperació dels carrers com a espai de joc. A més, s’ha mostrat satisfet de la participació de tres dels alumnes en les competicions que es disputaran durant el cap de setmana a Berga. Tanmateix, el regidor Ivan Sànchez ha valorat la tasca realitzada per l’escola pel que fa a la formació i els valors que transmet en referència al foment de la pràctica esportiva i la promoció dels hàbits saludables.

Alteracions del trànsit durant el cap de setmana

El circuit urbà de les proves d’alpí en línia ocuparà el carril ascendent del passeig de la Pau, des de la plaça de la Creu fins al carrer de Pere III. Això farà que es prohibeixi l’estacionament en aquest espai des de les 11 del matí del dia 21 de juliol fins a les 4 de la tarda del dia 22 de juliol. Tampoc es permetrà l’aparcament de vehicles al carril descendent del passeig de la Pau, des de la plaça de la Creu fins a la Gran Via, ni entre el tram central situat entre els carrers Gran Via i Barcelona. Aquesta prohibició també es farà extensiva al tram del carrer Pere III situat entre el carrer Barcelona i el passeig de la Pau.

D’altra banda, també hi haurà talls en el trànsit rodat durant els dos dies. Concretament, no es podrà circular en les zones esmentades anteriorment el dissabte, de 12 del migdia a 9 del vespre, ni el diumenge, de 6 del matí a 5 de la tarda.

Per últim, la parada de taxis es traslladarà a la baixada del passeig de la Pau, és a dir, al costat contrari d’on se situa habitualment, mentre que la parada d’autobusos es col·locarà al capdavall del passeig del passeig de la Pau, a l’alçada del Bar Dickens.

Des del consistori es demana la col·laboració dels veïns i veïnes a l’hora de seguir les indicacions de trànsit senyalitzades per tal de minimitzar les afectacions de mobilitat, en la mesura que sigui possible.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga