Inici

Berga obre la temporada de tardor del Cicle Gaudí amb quatre noves projeccions de cinema català al Teatre Patronat

Cicle Gaudí Tardor de 2018
Ampliar en una finestra emergent Programació de la temporada de tardor del Cicle Gaudí de 2018
Data de publicació: 18.09.18
El Cicle Gaudí reprèn les projeccions cinematogràfiques amb una nova temporada plena de propostes que arribaran a més d’una trentena de cinemes de les quatre províncies catalanes durant la tardor. Els espectadors i espectadores tindran l’oportunitat de veure una selecció de les darreres produccions catalanes estrenades recentment a les sales d’exhibició d’arreu del país. En aquesta ocasió, Berga tornarà a repetir com a seu del Cicle Gaudí acollint quatre sessions que es faran entre els mesos de setembre i desembre al Teatre Patronat. La capital berguedana es va adherir a la iniciativa des de la posada en marxa del projecte el setembre de 2016 i des de llavors ha acollit la projecció d’una vintena de films gràcies a l’impuls de l’Acadèmia del Cinema Català i la col·laboració de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga. Els títols que formen part de la programació de tardor són: Jean-François i el sentit de la vida, Formentera Lady, Petitet i Les distàncies.

Setembre: l’existencialisme en l’adolescència

A Berga, la temporada de tardor del Cicle Gaudí arrencarà oficialment el proper dijous, 20 de setembre, amb la projecció de Jean-François i el sentit de la vida. La pel·lícula dirigida per Sergi Portabella explica la història del Francesc, un noi solitari de tretze anys que descobreix a l’escola ‘El mite de Sísif’ d’Albert Camus i queda fascinat per les idees del filòsof. A partir d’aquest moment, el noi es fa dir Jean-François, es posa la jaqueta coll pujat i decideix convertir-se en existencialista. El seu nou objectiu serà anar a París per trobar a Camus. La Lluna, una adolescent que viu el present, l’acompanyarà i junts emprendran un viatge per descobrir quin és el sentit de la vida.

Octubre: el sentit de la responsabilitat

Formentera lady, l’entrena com a director de l’actor Pau Durà, serà la proposta escollida per a l’octubre. La pel·lícula protagonitzada per José Sacristán retrata el viatge crepuscular, esperançador i iniciàtic d’un home que va arribar a la Formentera hippie dels anys 70 i s’hi va quedar a viure, guanyant-se la vida tocant el banjo en un bar. La seva vida canvia quan rep la visita de la seva filla per demanar-li que es faci càrrec del seu nét, ja que, la noia ha de marxar a viure a l’estranger per motius laborals.

Novembre: la rumba catalana simfònica

La rumba i la música simfònica es donen la mà al film Petitet, que es podrà veure el mes de novembre a la sala berguedana. La pel·lícula en format documental es basa en la figura del 'Petitet', un exmúsic gitano barceloní que vol complir la promesa que li havia fet a la seva mare abans de morir de portar la seva rumba simfònica a un gran teatre de Barcelona.

Desembre: l’angoixa i les contradiccions d’una generació

Les distàncies d’Elena Trapé serà la pel·lícula que tancarà la programació de tardor del Cicle Gaudí de 2018. El film triomfador en la passada edició del Festival de Cinema de Màlaga retrata el sentiment de decepció d’un grup d’amics que es manifesta en la crisi econòmica, en el fet de fer-se gran i en la fragilitat de les relacions d’amistat a distància.

Freqüència de les projeccions

Les sessions es faran el tercer dijous de cada mes, a 2/4 de 9 del vespre. El preu de l’entrada general serà de 4,5€, encara que hi haurà descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web oficial del Cicle Gaudí en aquest enllaç: https://www.ciclegaudi.cat/

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga