Inici

Berga es proposa desbordar la 1a Cursa de la Dona organitzada per Ginkgo per donar visibilitat al càncer de pit

Presentació 1a Cursa de la Dona 2018
Ampliar en una finestra emergent Aurora Fernández, Ivan Sànchez i Montse Venturós durant la presentació de la Cursa de la Dona de Ber
Data de publicació: 03.10.18
El càncer representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones i la seva incidència continua sent molt alta, ja que es calcula que al llarg de la seva vida, un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran la malaltia. Ginkgo, l’Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà vol donar visibilitat a la malaltia i, per això, ha organitzat una sèrie d’activitats divulgatives i esportives que es portaran a terme en el marc de la commemoració del Dia Internacional del Càncer de Pit, que se celebra anualment el 19 d’octubre. Una de les propostes més destacades serà la 1a edició de la Cursa de la Dona de Berga, que es farà el 21 d’octubre.

Sis quilòmetres de solidaritat

La Cursa de la Dona de Berga és una prova esportiva no competitiva que disposarà de dues modalitats per a què els participants puguin completar un recorregut de 6 quilòmetres al voltant de la Serra de Noet caminant o corrent. La plaça de la Font del Ros serà el punt de sortida i arribada de la prova que començarà a les 10 del matí del diumenge, 21 d’octubre. L’organització ha previst la participació d’unes 400 persones, tot i que el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha fet una crida als berguedans i berguedanes d’arreu de la comarca per “desbordar la participació i aconseguir que la cursa sigui un èxit”. Les persones interessades en participar a la prova podran inscriure’s fins al 16 d’octubre al local de Ginkgo, situat a Cal Fàbregas, a l’alçada dels quatre cantons del carrer de la Ciutat. El preu de la inscripció és de 10€ i l’entrega dels dorsals es farà el 20 d’octubre, de 6 de la tarda a 9 del vespre, a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic). La recaptació de la cursa es destinarà a finançar les activitats de l’entitat.

Una padrina d’excepció

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, serà la padrina de la cursa de forma excepcional. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha aclarit que no es preveu nomenar a nous padrins o padrines en les pròximes edicions de la cursa, però en aquesta ocasió, “volíem que la Montse formés part de l’esdeveniment per donar suport a la nostra alcaldessa davant de la seva imminent inhabilitació”. Ginkgo és una de les entitats berguedanes que forma part de la Plataforma pels drets civils i democràtics per donar suport a Venturós, la qual, ha agraït a l’associació la seva implicació a l’hora de refermar “el caràcter de legitimitat popular” recordant que “no s’inhabilita a una persona, sinó que s'invalida el vot de tot un poble”. D’altra banda, Venturós també ha reconegut la tasca de Ginkgo i ha convidat a tothom a participar en les activitats de prevenció de la malaltia, ja que, “és un àmbit en el què sí podem incidir directament”.

Activitats divulgatives sobre el càncer

Un dels objectius de Ginkgo és aprofundir en el coneixement del càncer per tal que la malaltia deixi de ser tabú. Per això, l’entitat ha organitzat diverses activitats que comptaran amb la participació de diversos professionals vinculats a l’àmbit sanitari que es dediquen a combatre la malaltia. Per exemple, el 24 d’octubre, la doctora Elena Cillan i la infermera Dolors Circuns del servei d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé de Berga oferiran una xerrada per explicar el procés de seguiment que es realitza a les persones que han obtingut l’alta mèdica després d’haver superat la malaltia. L’activitat es farà a la sala polivalent de l’Hotel d’Entitats, a les 6 de la tarda.

D’altra banda, l’associació disposarà d’un estand informatiu per donar visibilitat a la malaltia que s’instal·larà provisionalment a l’Hospital de Berga i al CAP Berguedà, els dies 15 i 19 d’octubre, respectivament. Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, ha destacat “la importància de treballar per prevenir el càncer de pit a través de la conscienciació per detectar de forma precoç possibles anomalies que puguin derivar en la malaltia”. En aquest sentit, el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha comentat que “el càncer és una xacra que està afectant a la població i és necessari prendre consciència i implicar-se no només quan ens afecta personalment, sinó també quan toca als nostres veïns i, fins i tot, a persones que ni tan sols coneixem”.

La façana de l’edifici consistorial es tenyirà de color rosa

L’Ajuntament de Berga també se sumarà als actes de commemoració del Dia Internacional del Càncer de Pit il·luminant la façana de l’edifici consistorial amb llum de de color rosa, de l’11 al 22 d’octubre, i col·locant un llaç del mateix color al balcó del consistori. Per últim, també s’està treballant per a què la il·luminació del Santuari de Queralt també es tenyeixi de color rosa del 19 al 22 d’octubre.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga