Inici

Berga aspira a assolir mig centenar de participants en la 7a edició de les curses urbanes de 5 i 10 km del 7 d’abril

Presentació cursa 5 i 10km
Ampliar en una finestra emergent Presentació cursa 5 i 10km
Data de publicació: 25.03.19
El diumenge, 7 d’abril, és una de les dates marcades al calendari anual de curses ja que serà el dia en que la ciutat de Berga acollirà la 7a edició de les curses urbanes de 5 i 10 quilòmetres. Les proves estan coorganitzades pel club esportiu Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà i la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una cita esportiva de caràcter popular que també comptarà amb atletes professionals locals, nacionals i internacionals. Per això, l’organització aspira a assolir el topall màxim de participants que se situa en el mig centenar. Segons el president del JAB, Alfonso López, ha destacat alguns dels atletes que participaran en l’edició d’enguany, com per exemple Núria Cascante o Xavi Tomasa. Tanmateix, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha manifestat la voluntat de “potenciar esdeveniments esportius que posin el Berguedà en el mapa i que siguin un reclam per als esportistes d’elit per a què puguin venir a entrenar-se, a competir i a gaudir de l’esport i de la comarca”. Pel moment, el president del JAB, Alfonso López, ha comentat que “s’han registrat un centenar d’inscripcions” i ha recordat que també hi haurà sis competicions adreçades al públic infantil.

Les curses transcorreran per un circuit urbà

La carretera de Solsona, a l’alça de l’Hotel Berga Park, serà el punt d’inici i arribada de totes les competicions que es disputaran el 7 d’abril. Les curses infantils anomenades ‘Urban Kids Berga’ començaran a les 10 del matí i es portaran a terme a la zona de la carretera de Solsona. Els petits corredors i corredores es dividiran en 6 categories en funció de l’any de naixement.

A les 11 del matí es donarà el tret de sortida a les curses de 5 i 10 quilòmetres, en què hi podran participar persones majors de 16 anys. El recorregut es mantindrà igual que en les darreres edicions i resseguirà bona part de la carretera de Solsona fins arribar a La Valldan. Posteriorment, els atletes es dirigiran cap a la Gran Via fins arribar a l’Avinguda del Canal Industrial, el Passeig de la Indústria, la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona novament.

Els corredors i corredores de la categoria de 5 km hauran de completar una volta al recorregut, mentre que els participants de la categoria de 10 quilòmetres hauran de realitzar dues voltes consecutives. La prova comptarà amb un punt d’avituallament a la meitat de la cursa i s’habilitarà una zona d’aparcament, servei de dutxes i guarda-roba. Paral·lelament, durant les competicions hi haurà animació, inflables gratuïts, sortejos de material i es faran fotografies als corredors i corredores, que es podran obtenir de manera gratuïta, entre d’altres.

Inscripció per participar a les curses

La inscripció es podrà fer de manera telemàtica al portal web de l’entitat Joves Atletes de Berga o presencialment a les botigues esportives InterSport Serra Martí de Berga, Costa Esports de Gironella i Bravo Running de Manresa. Tots els participants rebran una samarreta tècnica, una gorra i una bossa d’obsequis dels patrocinadors.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga