Inici

La Patum estrena una App per a telèfons mòbils per conèixer els esdeveniments, continguts i emplaçaments de la festa al moment

Presentació App de La Patum
Ampliar en una finestra emergent Presentació de l'App de La Patum a la Plaça Santa Magdalena
Data de publicació: 04.06.19
Què és La Patum? Quins actes formen part de la festa? Qui participa i surt a la plaça? Per on passa La Patum durant els passacarrers? Quants dies falten per a l’inici de La Patum? Aquestes i d’altres preguntes ja tenen una resposta immediata gràcies a la nova aplicació per a telèfons mòbils de La Patum. La iniciativa sorgida del Patronat de La Patum és una eina que pretén ser una guia informativa de tots els esdeveniments, emplaçaments i continguts relacionats amb la festa berguedana per donar resposta a les necessitats de les persones que volen viure la festa per primera vegada i també pels patumaires habituals i coneixedors de la festa. L’empresa berguedana La Padrina ha estat l’encarregada de dissenyar i desenvolupar l’aplicació que s’ha presentat aquest dimarts a la Plaça de Santa Magdalena, que és un dels indrets emblemàtics del barri vell per on transcorre el passacarrers.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha destacat la utilitat d’aquesta nova eina afirmant que “es tracta d’una app que dona resposta a una doble necessitat i entenem que serà beneficiosa per informar-se de les qüestions patumaires a través del mòbil de forma clara, directa i instantània”. I és que aquesta nova eina també inclou un servei d’avisos que permetrà informar sobre la cancel·lació d’actes i altres informacions rellevants de la festa.

Un projecte impulsat pel Patronat de La Patum

L’aplicació per a mòbils de La Patum és una iniciativa impulsada pel Patronat de la festa que disposa d’un pressupost participatiu per realitzar propostes de millora relacionades amb la festa. David Cussà, cap de colla dels Nans Nous i membre de l’òrgan de participació sectorial ha comentat que “des del Patronat vam creure que l’aplicació mòbil podia ser útil per a la gent que vingui de fora, ja que podrà consultar tota la informació sobre els llocs d’interès, els passacarrers, on aparcar el cotxe... i els berguedans podran conèixer de primera mà tots els actes oficials de La Patum i rebre notificacions i avisos importants”.

Com és l’App de La Patum?

Un dels aspectes més destacats de l’App de La Patum és que ofereix als usuaris i usuàries la possibilitat de conèixer la ubicació en directe de les passades de dimecres i dissabte al vespre. Per fer-ho, es facilitarà un telèfon mòbil al Tabaler que serà l’encarregat d’emetre el senyal GPS que indicarà en quin punt del recorregut es troba La Patum en cada moment del passacarrers. Miquel Escànez, desenvolupador web de La Padrina, ha assegurat que “la ubicació en directe ha estat un dels aspectes als quals hem dedicat més temps i en les properes actualitzacions de l’app volem que sigui més precisa”. Escànez també ha comentat que abans de la posada en funcionament de l’aplicació “hi ha hagut un període de proves en què diverses persones han pogut fer ús de l’app i això ens ha permès introduir una sèrie de millores”.

L’app està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i conté informació històrica sobre els orígens de la festa, els itineraris de les passades, les comparses, la música, les recomanacions sobre la indumentària adequada, els consells per a la realització dels salts de Plens, informació de serveis i els telèfons d’emergències, etc. L’aplicació de La Patum ha tingut un cost de 6.000€ i està disponible gratuïtament per a dispositius mòbils Android i iOS.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga