Inici

Berga rebutja la sentència del TS i se suma als actes de suport per demanar l’amnistia dels líders independentistes

Sala Plens Ajuntament
Ampliar en una finestra emergent Sala de Plens de l'Ajuntament de Berga
Data de publicació: 14.10.19
Els grups municipals de la CUP, Junts per Berga i ERC rebutgen la sentència emesa pel Tribunal Suprem que ha condemnat els líders independentistes per sedició i malversació en relació als fets succeïts durant la tardor de 2017. La sentència ha establert penes de presó d’entre 9 i 13 anys per a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn, Dolors Bassa, mentre que Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila han estat condemnats per desobediència amb multes econòmiques i inhabilitació.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha mostrat el seu rebuig absolut a la sentència de condemna dels líders polítics i l’empresonament dels joves independentistes detinguts el passat 23 de setembre. Segons Venturós, ‘això demostra el caràcter repressiu de l’estat i la voluntat de generar tergiversacions polítiques a l’hora de condemnar persones que estan lluitant en favor del procés de ruptura amb l’estat”. L’alcaldessa ha afirmat que “es tracta d’una situació excepcional políticament i des dels ajuntaments i el Parlament de Catalunya ara ens toca posar sobre la taula accions per desenvolupar i exercir el dret a l’autodeterminació”. Per altra banda, ha afegit Venturós, “avui també és un dia de solidaritat màxima cap a les persones empresonades i exiliades i per a les seves famílies, ja que amb la sentència d’avui es constata novament el règim del 78 i l’estructura caduca de l’estat neofranquista”.

Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat política, el consistori ha anul·lat l’activitat institucional prevista per la jornada d’avui i ha convocat una sessió extraordinària per mostrar el rebuig a la sentència i aprovar una moció per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. La sessió es farà aquest dilluns, 14 d’octubre, a les 7 de la tarda a la sala de sessions del consistori.

Per últim, els grups municipals que emeten aquest comunicat també se sumen als actes que es portaran a terme durant els pròxims dies per les entitats i la societat civil entre els que s’inclouen la concentració d’aquest dilluns, 14 d’octubre, que es farà a les 8 de la tarda davant dels Jutjats de Berga i que, posteriorment, es traslladarà fins a la Plaça de Sant Pere.

Des del consistori, es demana als veïns i veïnes que restin atents a les comunicacions que es produeixin en els propers dies.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga