Inici

L’Ajuntament de Berga determina els serveis mínims establerts durant la jornada de vaga del 18 d’octubre a Catalunya

Foto Ajuntament de Berga
Ampliar en una finestra emergent Façana de l'Ajuntament de Berga
Data de publicació: 16.10.19
Els sindicats independentistes Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una vaga general a Catalunya el pròxim divendres, 18 d’octubre. Es tracta d’una convocatòria per reclamar una sèrie de drets laborals i socials, tot i que també pretén mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre. En aquest sentit, els sindicats han fet una crida als treballadors i treballadores del territori català per aturar-se durant la jornada laboral d’aquest divendres.

Serveis mínims garantits

L’Ajuntament de Berga ha decretat els serveis mínims establerts durant la vaga i ha determinat el personal necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant la jornada de divendres.

D’una banda, l’àrea de Benestar Social, els Serveis TIC i les instal•lacions esportives comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. A més, també hi haurà dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones encarregades de realitzar les tramitacions a través del registre general i d’atendre les consultes dels veïns i veïnes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Pel que fa als centres educatius de titularitat municipal, l’Escola Bressol Flor de Neu disposarà de tres educadores i una persona per atendre el servei de menjador, mentre que l’Escola Municipal de Música de Berga comptarà amb un membre de l’equip directiu, dos de l’equip docent i una persona del personal d’administració i serveis.

Pel que fa a l’àrea de Seguretat Pública, els agents de la Policia Local no podran exercir el dret a vaga d’acord amb el que s’estableix en l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.

Altres serveis municipals

L’Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins Escolars adreçat als infants de primària que realitzen l’itinerari a peu per anar a l’escola.

D’altra banda, el bus urbà realitzarà el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, se suprimiran els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la Plaça de la Creu, però es mantindran els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts. Els serveis previstos són els següents:

- Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7:30 h / 8:30 h / 9:30 h / 10:30 h / 11:30 h / 14:30 h / 15:30 h / 16:30 h / 17:30 h / 18:30h

- Línia 2 – Avià (Blava): 13:30 h / 19:30 h

- Línia – Casampons (Verda): 12:30 h

La resta de serveis vinculats a L’Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l’assistència de treballadors i treballadores en cada cas.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga