Inici

L’Ajuntament de Berga acull la primera trobada i acte de constitució del Consell d’Infants de la Ciutat

Durant la trobada de constitució del Consell d'Infants de Berga a la Sala de Plens de l'Ajuntament
Ampliar en una finestra emergent Durant la trobada de constitució del Consell d'Infants de Berga a la Sala de Plens de l'Ajuntament
Data de publicació: 18.02.16
Aquest matí s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga la primera de les trobades amb el Consell d’Infants de la Ciutat, que s’ha constituït avui mateix prenent el relleu al del curs passat.

En total hi ha participat 28 infants de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Berga, que són les persones que han estat escollides com a consellers i conselleres pels seus companys. Els consellers tindran la funció de representar tots els infants de la ciutat i oferir consell al consistori sobre tot tipus d’assumptes que afecten la ciutat.

Per part de l’Ajuntament de Berga han assistit a aquesta primera trobada l’Alcaldessa i presidenta del consell d’infants, Montse Venturós; la regidora d’Educació, Mònica Garcia; la regidora de Serveis a les Persones; Anna Alsina, el regidor de promoció econòmica, Francesc Ribera i el personal tècnic d’Educació de l’Ajuntament de Berga.

La sessió ha començat amb la presentació de l’equip de govern i una breu explicació de la feina que es fa a l’Ajuntament el dia a dia. Tot seguit s’han presentat els consellers i conselleres i s’han compartit un seguit de propostes de millora per a la ciutat que l’alumnat ha treballat prèviament als seus centres. Desprès d’un interessant diàleg entre consellers i equip de govern sobre la viabilitat de les propostes, s’ha votat una de les dues propostes finalistes.

L’opció amb més votacions ha estat la creació d’una activitat d’aprenentatge de servei amb els avis i àvies de la ciutat de la ciutat. Els infants s’han compromès a treballar durant els popers mesos en la proposta i aportar idees concretes a la propera reunió del Consell d’Infants.

L’acte ha finalitzat amb un animat diàleg entre consellers i equip de govern on els consellers han aportar idees i han fet demandes concretes sobre equipaments i activitats que voldrien a la seva ciutat. Des de l’Ajuntament, el regidor i les regidores s’han compromès a valorar les propostes i a començar a treballar en algunes d’elles, que de fet ja estava previst de tirar endavant. Tots els assistents han valorat molt positivament aquesta primera trobada i s’han emplaçat a reunir-se novament els propers mesos

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga