Inici

Berga programa rutes nocturnes sobre històries, llegendes i mites vinculats a la mort durant la festivitat de Tots Sants

Foto 'Trilogia de la mort'
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la 'Trilogia de la mort' al Museu Comarcal de Berga
Data de publicació: 26.10.18
Amb la festivitat de Tots Sants s’inicia el cicle anual de la foscor i del fred, tot dedicant algunes jornades al record dels avantpassats. En el marc de la celebració de Tots Sants, el projecte ‘àgora cultural Berga’ vol fomentar el coneixement de les tradicions orals vinculades a la mort a través d’una proposta titulada ‘Trilogia de la mort’. Es tracta d’una iniciativa que inclou l’exposició ‘BRUIXES?’ i la programació de dues rutes nocturnes gratuïtes que es faran a l’entorn del barri vell i al cementiri municipal. El regidor de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que “el projecte pretén donar continuïtat a les activitats iniciades l’any passat i ara hem optat per incloure-ho dins del projecte ‘àgora cultural Berga’ per recuperar el patrimoni humà i oral”. Sànchez ha afegit que “el nostre objectiu és omplir Berga d’activitats patrimonials, les quals, estan tenint molt bona rebuda”.

Rutes nocturnes sobre mites i llegendes de la mort

Una de les propostes destacades de la ‘Trilogia de la mort’ són dues visites guiades sobre tradicions vinculades a la mort, a càrrec de l’historiador berguedà Albert Cols. La primera ruta titulada ‘Nit d’ànimes’ es farà el divendres, 2 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre. L’activitat consistirà en un recorregut per diversos racons emblemàtics del barri vell per conèixer històries, mites i llegendes, així com per descobrir l’interior d’alguns espais de la zona. El punt d’inici de la ruta serà al Museu Comarcal de Berga.

La segona ruta anomenada ‘Cementiri, història, mites i llegendes’, es portarà a terme el dissabte, 3 de novembre, a les 8 del vespre. En aquesta ocasió, s’il·luminarà el recinte amb espelmes per crear un ambient càlid i misteriós. El regidor Ivan Sànchez ha comentat que “l’activitat estarà dedicada a les llegendes i s’inclourà un punt de terror en resposta a les demandes realitzades pel públic que va participar en la visita nocturna de l’any passat”. El punt de trobada establert serà l’entrada principal del cementiri de Berga.

L’exposició sobre bruixes supera el miler de visitants

Una de les activitats que també forma part de la ‘Trilogia de la mort’ és l’exposició ‘BRUIXES?’ que es podrà veure al Museu Comarcal de Berga fins al 15 de desembre. La mostra dedicada a la bruixeria es va inaugurar el passat 6 d’octubre i, pel moment, ha registrat 1.082 visites. Davant d’aquestes xifres, l’organització s’ha plantejat la possibilitat d’ampliar el període d’obertura al públic fins al gener. Finalment, també es preveu reprogramar properament la visita a la Casa de la Patum per mostrar l’espai on es restaura la comparseria de la festa.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga