Inici

El Museu Comarcal de Berga acollirà l’exposició “Visions” que mostrarà l’obra desconeguda de Xavier Gassó

Roda de premsa de presentació de l'exposició 'Visions'
Ampliar en una finestra emergent Roda de premsa de presentació de l'exposició 'Visions'
Data de publicació: 01.04.19
El Museu Comarcal de Berga acollirà una exposició impulsada pel grup d’amics de Xavier Gassó titulada: “Visions”. La mostra consta d’un recull d’obres creades a partir de tècniques artístiques i de disseny que no son gaire conegudes però que Gassó va utilitzar durant la seva vida com els gravats o els dibuixos. Segons han expressat els amics i organitzadors de l’exposició, “la intenció és mostrar que va ser un artista excepcional, amb una formació molt complerta, que va experimentar força camps creatius”. També han explicat que consideren aquesta mostra com “un deute amb ell i amb la ciutat, ja que la seva obra ha restat força desconeguda”, i han volgut donar valor a la qualitat tècnica i humana per la qual destacava l’artista, la seva actitud “perfeccionista, tenaç, perseverant”, i la facilitat que mostrava per adaptar-se a les necessitats de les persones amb qui treballava.

El projecte “àgora cultural Berga” s’ha sumat a la iniciativa convertint l’exhibició en “La peça del mes” d’abril, que es presentarà el dia 26 d’aquest mes.

“Visions” inclourà el projecte “On Actitud”

L’exposició, que es muntarà al vestíbul del Museu Comarcal de Berga i a dues sales adjacents, estarà distribuïda per la zona segons les tècniques i les temàtiques que caracteritzin les obres. En aquesta línia, a la mostra també hi tindrà cabuda el projecte “On Actitud”, en el qual Gassó va estar treballant els darrers dos anys de la seva vida juntament amb el seu soci, Marc Duran. Es tracta d’una iniciativa basada en l’actitud positiva, que vol mostrar exemples de persones que han superat situacions greus gràcies a l’esport, i que busca cridar l’atenció de la gent perquè s’hi impliqui a través d’alguna iniciativa que pugui ajudar als o les protagonistes de les històries de superació. En aquests moments el projecte es troba parat, però Duran no el dona per finalitzat.

L’exposició, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Berga i de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, s’oferirà com a mostra prèvia a una exhibició recapitulativa de l’obra pictòrica de l’artista amb la que amics, alumnes i família treballen des de fa temps. La mostra “Visions” es podrà visitar des del dia que s’inauguri, el 6 d’abril, fins el 22 de maig de 2019.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga