Inici

El Museu Comarcal de Berga ha iniciat el projecte per inventariar el fons propi de peces i elements de La Patum

Inventari Patum
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.11.20

El Museu Comarcal de Berga ha posat en marxa un projecte que permetrà disposar d’un inventari de tots els elements de propietat municipal que formen part de la imatgeria de La Patum. Aquest inventari inclou els elements patrimonials de la comparseria i les peces de vestuari que es troben actualment al Museu Comarcal de Berga, la Casa de La Patum, la Reserva del museu i el Convent de Sant Francesc. El projecte ha estat impulsat per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga i està sent desenvolupat per l’empresa Nubilum especialitzada en la catalogació, descripció, inventari de fons, digitalització i gestió documental de museus, arxius i biblioteques.

Inventari del patrimoni patumaire

El projecte contempla la normalització de la terminologia, la unificació i l’estructuració del vocabulari tècnic del fons actual del Museu Comarcal de Berga que consta d’uns 1.400 objectes, aproximadament. El museu compta amb l’inventari de les peces històriques de La Patum que s’exposen a l’equipament cultural, però la resta d’elements de vestuari i complements en desús no estan catalogats. En concret, manquen per documentar unes 200 peces i d’aquí neix la necessitat d’actualitzar i completar aquest inventari. L’equip de l’empresa Nubilum ha fotografiat totes les peces i els elements patumaires que formen part del fons del museu berguedà.

Finançament del projecte

La iniciativa té un cost 8.490 € i es finançarà amb fons propis (3.438 €) i una subvenció atorgada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (5.052 €) destinada a l’inventari i documentació dels béns culturals que integren els museus catalans.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga