Inici

Berga divulga el patrimoni històric i cultural amb una nova edició del cicle de visites guiades ‘Berga viu l’estiu’

Cartell - Berga viu l'estiu 2021
Ampliar en una finestra emergent Cartell - Berga viu l'estiu 2021. Disseny: Salvador Vinyes
Data de publicació: 10.08.21

Berga portarà a terme una nova edició del cicle d’activitats culturals i visites guiades ‘Berga viu l’estiu’. La iniciativa està impulsada per l’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el passat històric i el patrimoni de la ciutat. La programació d’enguany inclou set visites guiades, que es faran del 14 d’agost al 18 de setembre, i dues exposicions al Convent de Sant Francesc. Les places per participar en les visites guiades són limitades i caldrà inscriure’s prèviament per telèfon (93 821 13 84) o enviant un correu electrònic a l’adreça aj022.ofturisme@ajberga.cat. Les activitats programades són gratuïtes, a excepció de l’exposició i la visita guiada de temàtica patumaire.

Divulgació de la història i el patrimoni

La programació del cicle ‘Berga viu l’estiu’ comptarà amb visites guiades per conèixer els espais més emblemàtics del centre de la ciutat vinculats a la celebració de la festa de La Patum. Hi haurà una altra activitat que consistirà en una ruta pel Barri Vell per descobrir fets curiosos i quotidians ocorreguts a la capital berguedana durant la primera meitat del segle XIX. També es farà una visita al santuari de Queralt per endinsar-se en el misteriós món dels Càtars. A més, s’ha programat una visita per conèixer els rellotges i campanars de Berga vistos des del campanar de Sant Francesc i repassar la història de la comunitat de franciscans. Per últim, es visitarà la Torre de la Petita per descobrir-ne els orígens, la construcció i el periple al llarg de la seva història.

Exposicions i mostres

‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ és una mostra dedicada a la festa berguedana que ha acumulat un total de 7.799 visitants des que es va inaugurar el 10 de juliol de 2020. L’exposició continua oberta al públic per tal que els usuaris i usuàries segueixin gaudint de la comparseria patumaire de prop, així com de peces de vestuari antic, objectes històrics, fotografies, textos i vídeos. L’entrada per visitar l’exposició té un cost de 5 €, però els infants menors de 12 anys poden accedir-hi de forma gratuïta. La visita guiada complementaria titulada ‘Espais de Patum’ per conèixer els carrers i places relacionats amb la festa té un preu de 2 €.

‘Un amor suprem, xarxes en la creació dissident’ és el títol de l’exposició que acull el Convent de Sant Francesc i que es podrà visitar de forma gratuïta fins al 29 d’agost. Es tracta d’una mostra creada per dones que busca amplificar les veus que han estat sistemàticament silenciades o menys visibilitzades i que tenen una aproximació no convencional a la seva creació artística. Aquesta mostra representa una perspectiva molt territorial, ja que compta amb la participació d’artistes establertes al Berguedà i membres del col·lectiu i de la comunitat artística del Konvent: Valentina Risi, Anaïs Loison, Venus Villa, Alicia Calle, Anna Benet, Júlia Faura i Ivana Ray Singh. Aquesta mostra formava part de la programació dels actes del 8 de març de 2020, però l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 va impedir que es portés a terme i ara ha estat reprogramada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

L’horari d’obertura al públic per visitar les dues exposicions és el següent: les tardes de divendres, dissabte i diumenge, de 17 a 20 h i els matins de dissabte i diumenge, d’11 a 14 h.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga