Inici

L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol tanquen un acord pel subministrament de 20.000 ampolles anuals d’aigua per a la campanya de la ‘Patumaigua’ durant 4 anys

Conveni Patumaigua
Ampliar en una finestra emergent Ferran Ribalta (Sant Aniol) i Montse Venturós (AjBerga) tanquen un acord de col·laboració sobre la '
Data de publicació: 08.01.20

L’Ajuntament de Berga i l’empresa gironina dedicada a la comercialització d’aigua, Sant Aniol, han formalitzat aquest dimecres un acord per garantir el subministrament gratuït d’aigua mineral natural durant 4 anys en el context de les festes de La Patum. La iniciativa s’emmarca en la campanya impulsada per les àrees de Joventut i Festes per incentivar el consum d’aigua i fomentar la reducció dels riscos associats als primers consums d’alcohol i altres drogues entre la població adolescent i jove durant les festes que se celebren al municipi i, especialment, durant el Corpus berguedà. Una de les accions més destacades ha estat la distribució de 15.000 ampolles d’aigua de forma gratuïta durant La Patum de l’any passat. Es tracta d’una acció que s’ha portat a terme durant les tres últimes edicions de la festa i que es va consolidar durant La Patum de 2019 mitjançant la creació del personatge de la ‘Patumaigua’ que apareixia a l’etiquetatge de l’ampolla juntament amb l’eslògan ‘L’aigua també vol anar a Patum’.

Conveni de col·laboració entre el consistori i Sant Aniol

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el director general de Sant Aniol, Ferran Ribalta, han signat aquest matí l’acord de col·laboració entre ambdues parts que tindrà una vigència de 4 anys (2020-2023). Els termes de l’acord no contemplen un intercanvi econòmic, però sí que recull el compromís de l’empresa Sant Aniol de subministrar gratuïtament 20.000 unitats anuals d’aigua de 33 cl. etiquetades amb el disseny i el lema de la campanya ‘Patumaigua’. L’empresa comercialitzadora d’aigua de la zona volcànica de la Garrotxa també s’encarregarà d’aportar el sistema d’emmagatzematge de les ampolles per garantir el reciclatge de l’envàs de plàstic.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga inclourà la imatge de la marca d’aigua Sant Aniol al material de promoció de la festa que es difondrà en suport físic i digital. En concret, el logotip de Sant Aniol s’incorporarà als cartells de La Patum i La Patum Infantil, al fulletó dels actes principals que es distribueix a les llars berguedanes i al programa de mà de la festa.

Compromís amb la sostenibilitat

L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol també s’han compromès a fomentar la sostenibilitat per reduir l’impacte ambiental de l’envàs de plàstic de les ampolles d’aigua. En aquest sentit, no només s’incentivarà la reutilització de l’envàs reomplint-lo amb l’aigua de les fonts complementàries que s’instal·laran a l’espai firal del Passeig de la Indústria i la Plaça de Viladomat durant els cinc dies de celebració de La Patum, sinó que també s’utilitzaran sistemes d’emmagatzematge de l’ampolla de plàstic. Tanmateix, el plàstic de les ampolles de ‘Patumaigua’ es recollirà, es reciclarà i s’utilitzarà per fer algun tipus de producte de marxandatge que permeti donat continuïtat a la campanya.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga