Inici

L’esport i la cultura centren les activitats de la setmana de Pasqua a Berga

Cartell Cantada de Caramelles 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.04.17
Berga proposa una setmana de Pasqua plena d’activitats esportives, musicals i culturals per a tothom. Es tracta d’una setmana en què petits i grans podran gaudir de tallers d’skate, actuacions musicals i exposicions artístiques, entre d’altres propostes.

Des d’ahir dilluns i fins dijous, una setzena d’infants d’entre 4 i 13 anys aprenen noves tècniques i habilitats relacionades amb la pràctica esportiva de l’skate. L’àrea de Joventut de l’Ajuntament impulsa aquesta activitat que es porta a terme a l’skatepark del parc del Lledó, d’11 del matí a 2 del migdia. L’associació empordanesa Braveskate és l’encarregada d’impartir les sessions que permetran als participants gaudir de l’skate, minimitzant-ne els riscos i fomentant les relacions socials. El taller té un cost de 1.394€ i compta amb el finançament del departament de Prevenció de riscos en relació a la promoció de la Salut, Igualtat i Joventut, en el marc de l’acció ‘Temps Jove’, de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, l’Escola Municipal de Música de Berga oferirà dues actuacions musicals que s’inclouen dins de la 5a edició del Cicle música per a la ciutat. El divendres 14 d’abril, coincidint amb la festivitat de divendres de Pasqua, la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga actuarà juntament amb l’Orquestra de cambra Terrassa 48, sota la direcció de Jordi Sabata. L’església de Santa Eulàlia, situada a la plaça de Sant Pere, acollirà aquesta actuació en què les dues formacions interpretaran el rèquiem del compositor noruec, Kim A. Arnesen. El concert començarà a les 6 de la tarda i les entrades es poden adquirir a través d’Internet (http://emmberga.tictactiquet.com/ca/events/543/) al preu de 10€.
La segona proposta musical de l’escola es farà el diumenge, 16 d’abril, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga. En aquesta ocasió, es tracta d’un concert gratuït de música de banda protagonitzat per la prestigiosa National Youth Wind Orchestra of Luxembourg.

El mateix diumenge, 16 d’abril a la 1 del migdia, se celebrarà la tradicional cantada de caramelles a la plaça de Sant Pere. La trobada comptarà amb la participació de diverses colles que pujaran a l’escenari per a interpretar diverses peces musicals tradicionals del dia de Pasqua. Enguany, les colles que assistiran al recital són: la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de La Valldan, el Coro i la Cobla Ciutat de Berga i la Coral Queraltina. L’acte finalitzarà amb la interpretació conjunta de tots els grups de la sardana ‘La Puntaire’.

A més d’aquestes activitats, també es podrà visitar l’exposició anual col•lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina a la Sala Casino de Berga. Enguany la mostra arriba a la 67a edició i compta amb 52 obres diferents. L’exposició és gratuïta i estarà oberta al públic els caps de setmana fins el 23 d’abril, de les 12 a les 2 del migdia i de les 6 a 2/4 de 9 del vespre.

Tanmateix, els amants de l’art també podran gaudir dels dos quadres de l’escriptor i artista Prudenci Bertrana, un d’ells descobert recentment, que s’exposen al Museu Comarcal de Berga amb motiu de la celebració de l’Any Bertrana. Les obres es podran veure fins el 25 d’abril i després, l’Ajuntament de Berga les cedirà al Museu d’Art de Girona per a l’exposició temporal “Prudenci Bertrana. Dibuix i pintura” que acollirà l’equipament gironí per a commemorar l’efemèride del 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i del 125è aniversari del de la seva filla, Aurora Bertrana.

Finalment, des de diumenge passat i fins el 23 d’abril, l’Oficina de Turisme de Berga acull les obres finalistes del concurs de cartells de La Patum i de La Patum Infantil d’enguany. Tothom qui ho vulgui, podrà efectuar el seu vot de forma presencial, mostrant el DNI, per a escollir el disseny anunciador per a les festes de Corpus de 2017.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga