Inici

Berga segueix apostant per la inclusió amb el projecte ‘Sumant capacitats’

Cartell de la cursa 'Sumant Capacitats'
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la cursa 'Sumant Capacitats'
Data de publicació: 19.09.14
Seguint amb l’aposta de ciutat a nivell inclusiu, de potenciació de l’entorn natural de la comarca i el treball de destinació turística, l’Ajuntament de Berga ha apostat per la iniciativa ‘Sumant Capacitats’, de de la Fundació Itinerarium, esdevenint així la segona ciutat de tot el món que comptarà amb un espai senyalitzat i inclusiu d’aquestes característiques.

Amb l’objectiu de contribuir en la millora de la qualitat de vida tot fomentant la pràctica de l’esport entre les persones amb més dificultats, el projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium ha creat els Circuits Inclusius ‘Sumant Capacitats’. Es tracta d’uns recorreguts adaptats a tots els col•lectius, amb senyalització permanent i aptes per a persones cegues, sordes, amb dificultats de moblilitat, amb dificultats intel•lectuals i mentals, gent gran, tursime familiar i, en definitiva, totes aquelles persones que vulguin gaudir de l’esport a l’aire lliure.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte, el proper dissabte 27 de setembre es farà a Berga la cursa ‘Sumant capacitats’, que comptarà amb la participació especial de la campiona del món de curses de muntanya i padrina dels circuits ‘Sumant capacitats’, Núria Picas. Serà a les 10 del matí i se sortirà de la Capella de Sant Bartomeu. Per tal de participar a la cursa, es demana prèvia inscripció, que és gratuïta i que es pot fer a través de la web http://www.annavives.com/cursaberga/, on també es pot trobar més informació sobre el recorregut de la mateixa.

Aquest circuit ha estat dissenyat per l’expert en muntanya Eduard Jornet, pensat per ser el màxim d’inclusiu, allunyant-lo de l’asfalt i amb un traçat que motivi als corredors o caminants pel seu relleu: amb pujades, baixades i moments divertits. Pel que fa a l’accessibilitat, cada col•lectiu tindrà un manual per saber la millor manera de realitzar el recorregut segons la seva problemàtica.

‘Sumant Capacitats’ incorpora senyalització que quedarà de manera permanent ja al territori, com és el cas dels plafons i estaques. Els plafons mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l'explicació del projecte; i també es contempla el llenguatge Braille per a les persones cegues. Les estaques tenen colors diferents segons el recorregut i també usen llenguatge Braille, i a més, els plafons també incorporen informació cultural del territori per fer-los més enriquidors.

Fundació Itinerarium
La Fundació Itinerarium és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats mitjançant el projecte BOX21 que encapçala l’Anna Vives, creadora de la seva pròpia tipografia. El projecte vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones amb necessitats especials i fer projectes que ajudin a millorar la seva felicitat. A banda dels circuits, col•labora en la creació d’agendes d’actes d’oci que permetin conèixer els actes inclusius de lleure que hi ha a les diferents ciutats. La Fundació Itinerarium està auditada per Deloi_e (2012).


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga